USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У вишиванках Незалежність святкували не лише у Луцьку, ВІДЕО

25 Серпня 2010 09:49
Найдовша коса, рекордна кількість вишиванок, з яких створювали живі картини, і звичайно ж українські пісні - так відсвяткували День Незалежності в різних регіонах України.

Про це розповіли «Подробиці».

Одну з площ Києва у День Незалежності складно було впізнати. Контрактову площу прикрасили підковою з вишитих рушників. Такий декор служив орієнтиром для бажаючих взяти участь у параді під назвою «Ріка Вишиванок».

В Одесі - в день Незалежності - встановили рекорд. На Потьомкінських сходах близько 250-ти одеситів в національних нарядах, взявшись за руки, утворили два живі ланцюги. 150 метрів кожна на ста дев'яносто двох щаблях головної одеської пам'ятки. У наступному році - на ювілей незалежності України - організатори обіцяють встановити новий рекорд за кількістю учасників, одягнених у вишиванки.

Слідом за живими ланцюгами на Потьомкінських сходах була відтворена і карта України. Синьо-жовта, з повітряних куль.

Живу картину - український тризуб - утворили в Луцьку жителі міста. На центральній площі зібралися близько 2-х тисяч людей, одягнених у вишиванки. Багато хто прийшов цілими сім'ями - з онуками і навіть правнуками. Після цього учасники акції пройшли по центральній вулиці до Луцького замку.

Незвично відзначили День Незалежності в Харкові. У Центральному саду провели конкурс - на найдовшу косу. Взяти участь запрошували всіх охочих. Дівчатам спершу заплітали косу, а потім її вимірювали. Переможницю обирали з більш ніж півсотні учасниць. Найдовшою - 95 сантиметрів - виявилася коса у 13-річної харків'янки. Організатори кажуть - за допомогою такої акції хочуть відродити стародавній слов'янський звичай носити косу до заміжжя.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus