USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Учені «дописали» таблицю Мєндєлєєва

7 Квітня 2010 16:52
Російські вчені разом з американськими колегами синтезували в лабораторних умовах 117-й хімічний елемент. Назви у нього поки що немає.

Про це повідомив керівник експерименту академік Юрій Оганесян, передає ТСН .

Вчені з Об'єднаного інституту ядерних досліджень (ОІЯД) в підмосковній Дубні провели експеримент, розпочатий у червні минулого року, спільно з американськими колегами.

Для отримання нового елемента вчені обстрілювали мішень з берклія-249 іонами кальцію-48 на прискорювачі У-400 Лабораторії ядерних реакцій. Було зафіксовано шість подій народження ядер 117-го елементу, який поки не має офіційної назви.

В експериментах по синтезу нового елемента вчені також зафіксували незвичайно довгий час існування 113 елемента - 5,5 секунди.

Найближчим часом дослідники мають намір вивчити його хімічні властивості, розповів директор Лабораторії ядерних реакцій імені Флерова ОІЯД професор Сергій Дмитрієв.

Для досліджень 117-го елемента була побудована експериментальна установка. Перші досліди намічені на квітень-травень поточного року.

Дмитрієв відзначив, що повноцінне дослідження провести навряд чи вдасться через те, що у вчених може не вистачити берклія-249. Цей ізотоп російські фахівці отримали від американських дослідників, і на цей момент у вчених залишилося всього 3,5 міліграма речовини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus