USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна купить масло в Білорусі, а гречку – в Китаї

15 Лютого 2011 09:25
Найближчим часом в Україну завезуть 15 тисяч тонн вершкового масла з Білорусі, – повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.
«Насправді світовий ринок продовольства викликає занепокоєність: ростуть ціны на пшеницю, білий цукор, цукор-сирець, іншу продукцію, – сказав чиновник. – Дефіцит проглядається і прогнози такі, що з року в рік він може збільшуватися. На сьогодні це непроста сфера». Про це пише UBR.
«У країнах, які перебувають у стані змін, в молодих країнах, таких як Україна, доводиться більше уваги приділяти коливанням як на зовнішньому ринку, так і в себе. І приводи постійно знаходяться», – зазначив заступник міністра.
Як приклад він наводить ситуацію із гречкою. Ціни на неї тільки у січні нинішнього року виросли в Україні, за його словами, на 21,3%. А всього з початку минулого року – на 200%. Основна причина: мало посіяли минулого року, – переконаний чиновник.
«Домовленість з Китаєм є, зараз ведуться переговори, щоб закупити продовольчу, якісну гречку, – сказав Копилов. – Хоча її споживання в Україні – 2,9 кілограма в рік на людину. Тобто це не є якийсь ключовий, життєво важливий продукт. Але – традиційний».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Леся Показати IP 15 Лютого 2011 10:23
"Україна купить масло в Білорусі, а гречку – в Китаї" ДОЖИЛИСЬ !!! А скільки говорили-балакали великі державні мужі. Скільки інвестицій в сільське господарство закинули, як в прірву все кануло. ДОПРАЦЮВАЛИСЬ!!! найкращі чорноземи України. Одна область змогла б прогодувати всю України, а Україна всю Європу, але не з таким президентом, урядом, і чиновницьким апаратом, котрі за 20 років незалежності обікрали народ і нічого корисного крім економічного, духовного зубожіння не принесли. Ганьба діючій владі за те, що не змогла піднести власних виробників, а натомість працює на економіку Китаю і Білорусі. Все пропало. А хто зна якою гречкою-отрутою Китай нас нагодую. А в білорусів треба вчитися - слов'яни-сусіди молодці. Уряд у відставку за такі рішення. Ганьба президенту, прем'єру, кабміну, чиновникам-зрадникам.
Дядько Показати IP 15 Лютого 2011 10:38
Прощавай, моя корівонька. Заріжу я тебе. Масло і молоко ніхто не купує. А на полі борщовик посію. Сталін казав, що то культура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus