USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Україна відкликає свої «мирні» пропозиції до «Venko»

6 Серпня 2008 08:02
Українська сторона відкликає свої пропозиції щодо мирного врегулювання суперечки з компанією Venko Prykerchenska Ltd. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Це пов’язано з тим, що Міністерство юстиції, яке від імені українського уряду уповноважене вести переговори з компанією, отримало офіційне підтвердження того, що компанія звернулася до Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма.
Про це розповів виконувач обов’язків міністра юстиції Євген Корнійчук, - повідомляє Українська правда. Корнійчук зазначив, що незважаючи на пропозицію української сторони провести переговори для взаємоприйнятного розв’язання спору та відкликати своє звернення до Стокгольмського арбітражу, «Venko Prykerchenska Ltd» не зробила цього.
Компанія не відгукнулася на офіційне письмове звернення України з пропозицією мирних переговорів, яке їй було надіслане місяць тому. З огляду на це українська сторона відкликає свої пропозиції щодо переговорів і найближчим часом компанії буде надана відповідь в рамках арбітражної процедури.
За словами Корнійчука, «Venko Prykerchenska Ltd» не є дочірньою компанією американської компанії «Venko Energy» – остання є лише міноритарним акціонером «Venko Prykerchenska Ltd», офшорної компанії, «в якій домінують українські інтереси та інтереси інших пов’язаних між собою офшорних компаній, кінцеві власники яких залишаються нерозголошеними».
Саме «Venko Prykerchenska Ltd», а не «Venko Energy» чи її дочірня компанія «Venko International Ltd», ініціювала арбітражну процедуру в Стокгольмі щодо угоди про розподіл вуглеводнів (УРП), які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, наголошують у Мін’юсті.
Корнійчук наголосив, що уряд України послідовно висловлювався за добросовісні переговори з компаніями Venko для досягнення взаємоприйнятних механізмів врегулювання спору. Декілька разів Кабінет міністрів пропонував компаніям Venko порядок денний для переговорів, яким передбачалося обговорення всіх обставин, що призвели до даного спору, в тому числі обставин довкола первісного тендеру, виконання УРП з «Venko International Ltd» і заявлену передачу прав від «Venko International Ltd» до «Venko Prykerchenska Ltd».
Проте компанії Venko не відгукнулися.
В. о. міністра юстиції також зазначив, що рішення «Venko Prykerchenska Ltd» розпочати арбітраж було несумісним з попередніми заявами цієї компанії, а також принципами добросовісного і продуктивного проведення переговорів.
«Уряд інформував компанії Venko, що переговори не відбудуться, якщо «Venko Prykerchenska Ltd» не призупинить арбітражну процедуру в Стокгольмі. Уряд захищатиме інтереси України всіма доступними правовими засобами, в тому числі на підставі контрактного механізму, визначеного в угоді про розподіл продукції», - заявляє Мін’юст.
Міністерство залучило юридичну фірму Freshfields Bruckhaus Deringer як юридичного радника для захисту інтересів України в усіх переговорах щодо спору з Venko.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus