USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україні не потрібно стільки газу, – Тимошенко

29 Серпня 2009 15:00
Для того щоб сплатити за закачаний у сховища в серпні російський газ, на початку вересня Національному банку України не потрібно буде здійснювати емісію гривні. Про це заявила під час брифінгу Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко,– повідомляють 29 серпня «Волинські Новини».
«Газ буде сплачено, і сплачено не емісійним способом», – сказала вона.
Як інформує УНІАН, також пані Тимошенко зазначила, що Україна веде переговори з Російською Федерацією про скорочення обсягів закупівлі газу в 2010 році «Нафтогазом України» у «Газпрому» до 27 мільярдів кубометрів.
Зазначимо, на сьогоднішній день керівництво НАК «Нафтогаз України» обговорює з керівництвом ВАТ «Газпром» можливість скорочення обсягів закупівлі російського газу в 2010 році.
Як повідомляв УНІАН, 20 серпня на зборах Світового конгресу у Львові Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в 2010 році Україна купить 25 мільярдів кубометрів російського газу.
«Ми радикально скорочуємо споживання природного газу, заміщуємо його всім, чим можливо. Якщо в 2007-му ми брали 52 мільярдів кубометрів газу, цього року беремо 33 мільярдів кубометрів російського газу, а наступного року ми візьмемо 25 мільярдів кубометрів», – сказала вона.
При цьому Прем’єр зазначила, що в Україні практично за всіма галузями діють програми із заміщення використання газу іншими джерелами енергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus