USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Україні поставили «двійку» за боротьбу з корупцією

26 Жовтня 2010 13:09
Україна посіла 134-те місце за рівнем корупції серед 178 країн світу в рейтингу за 2010 рік, підготовленому глобальною антикорупційною неурядовою організацією Transparency International.
Про це свідчать результати дослідження, оприлюднені на сайті творчого об'єднання «Торо», що є контактною групою Transparency International в Україні. Про це повідомляє Gazeta.ua.
У рейтингу рівень корупції оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів. Причому 0 означає тотальну корумпованість держави, а 10 – фактичну відсутність корупції. Україна отримала 2,4 бала. Минулого року – 2,2.
Незважаючи на поліпшення у порівнянні з минулим роком, цей показник дуже далекий від бажаного результату, відзначають в організації. Адже будь-який результат нижче трьох балів вважається «ганьбою для нації», яка змушена жити в тотально корумпованій країні.
Реальна боротьба з корупцією має стати головним національним проектом нинішньої української влади, підкреслює контактна група Transparency International в Україні.
За шість місяців роботи український антикорупційний комітет зібрався тільки двічі і, за оцінками експертів, не втілив жодної ініціативи, за винятком кількох прес-релізів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 26 Жовтня 2010 17:36
риба гниє з голови!!! Ось перший крок боротьби з корупцією!Почніть з верхів то низи не братимуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus