USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські інтернет-видання можуть отримати статус ЗМІ

16 Червня 2009 12:55
На офіційному сайті Верховної Ради опублікували текст концепції державної інформаційної політики. Документ передбачає можливість надання українським інтернет-виданням статусу засобів масової інформації. Про це 16 червня повідомляють «Волинські Новини».
Концепцію державної інформаційної політики розробив Кабінет міністрів на додаток до проекту доктрини інформаційної безпеки, яку затвердила Рада нацбезпеки і оборони.
Як пише Корреспондент, серед основних напрямків реалізації концепції вказано забезпечення вільного доступу до інформації, консолідація дій органів державної влади і суспільства, спрямованих проти розповсюдження інформаційної продукції порнографічного характеру, а також формування позитивного міжнародного іміджу України.
Ці положення вже відображено у низці законопроектів, поданих на розгляд парламенту Кабміном і депутатами фракції БЮТ. Так, минулої п’ятниці парламент прийняв у першому читанні проект закону № 2763 Про доступ до публічної інформації, який розробив народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко.
Днем раніше Верховна Рада внесла зміни до статті 301 Кримінального Кодексу, встановивши кримінальну відповідальність за зберігання продукції порнографічного характеру. Крім того, Кабмін затвердив державну цільову програму формування позитивного міжнародного іміджу України, яку розраховано до 2011 року.
Видання зазначає, що концепція також передбачає встановлення порядку надання статусу засобів масової інформації вітчизняним інтернет-виданням.
Як пояснив один із розробників документа, директор департаменту інформполітики Держкомітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак, цей порядок розроблять, коли концепція стане законом: «Електронні ресурси отримають статус ЗМІ шляхом добровільної реєстрації. Ті, хто не захоче реєструватися, працюватимуть як раніше».
За словами пана Червака, про конкретні обсяги фінансування реалізації положень концепції говорити поки зарано. «Виходячи з положень документа буде створено ряд цільових програм та законопроектів, для реалізації яких передбачатимуть конкретні обсяги фінансування при формуванні бюджетів на наступні роки», – пояснив він.
Раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони оприлюднила проект доктрини інформаційної безпеки України, що визначає реальні та потенційні загрози в сфері інформації та способи боротьби з ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus