USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українській журналістиці загрожує «оглупление», - політолог

17 Вересня 2010 14:16
Найбільшими проблемами української журналістики є гламур, жовтизна і глянець, які можуть призвести «оглупления» цієї професії. При тому тиск і репресії – не найгостріша проблема – вважає політолог, директор Інституту глобальних стратегій, лідер політичної партії Єдиний центр, Вадим Карасьов.

Такими міркуваннями він поділився 15 вересня з учасниками відео-чату інтернет-видання «Волинські новини».

«Тиск – це добре, бо чим більше тиску – тим більше супротиву. Набагато гірше, коли є ігнорування. Цензура, вона, до речі, іноді і позитивно може впливати на журналістику. Чому? Тому що проблема нашої журналістики не стільки в тиску, не стільки в репресіях, А проблема нашої журналістики це перше – гламур, жовтизна, глянець, примітивізм, «оглупление», - сказав Карасьов.
«Швидкість збільшується журналістська: в номер, в номер, в номер. «Простіше – люди не зрозуміють», - каже він.
«Раніше журналістика займалася просвітницькою функцією, вона підіймала людей. А зараз вона людей опускає. Футбол. Алла Пугачова, Філіп Кіркоров, Галкін, Вєрка Сердючка. Поплавський. До речі, добре, хоч з’явився Поплавський. Кажуть - він «пошляк»! Але це перший жовтий герой України. Бо погано, коли ти відкриваєш газету «Факти», «Сегодня», а там тільки Пугачова і вся російська естрада», - розмірковує політолог.
«У нас класична журналістика вже відходить, ну хоча є постаті - Макаров, Івшина, Мостова. Але заміни немає. Молодняк на інтернатах живе. Він не читає книжки. Традиції журналістської школи втрачені. Тому що журналіст має бути філософом, економістом, експертом. А зараз в нас журналіст – це спеціаліст по плітках», - вважає Карасьов.


Переглянути запис відео-чату з Вадимом Карасьовим
.

Читати текст відео-чату з Вадимом Карасьовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
FANTOMAS Показати IP 17 Вересня 2010 20:46
Все в Карасеве хорошо , кроме шампуня. Пассаж с Поплавским -"Хоч не красне , проте власне !"
))) до FANTOMAS Показати IP 18 Вересня 2010 12:53
не допустимо, щоб у нас не було своїх ідіотів! кохаймося!
FANTOMAS Показати IP 18 Вересня 2010 16:52
"...погано, коли ти відкриваєш газету «Факти»,а там ..." - Если вовсе не дурак ты , не читай газету ФАКТЫ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus