USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український кінопрокат – все ще в кризі

29 Жовтня 2010 09:03
Український ринок кінопрокату в 2010 році ріс швидше, ніж у 2009 році, але все одно не досяг докризових показників.

Про це в інтерв'ю тижневику «Коментарі» заявили виконавчий директор компанії «Кіносвіт» Сергій Голуб, та заступник директора Павло Покровський. Компанія «Кіносвіт» зараз обслуговує більше 95% кінотеатрів країни, - пишуть «Подробиці» .

Якщо в 2009 році з'явилося лише п'ять нових кінотеатрів (всього 147) з 28 новими залами (всього 301), то до кінця 2010 року в країні буде працювати 156 кінотеатрів і 334 залу, розповів Голуб.

За оцінками Покровського, український ринок цього року розвивався переважно за рахунок розповсюдження 3D-технологій. «Інтенсивно збільшувалася не кількість кінотеатрів, а переобладнаних залів під цифровий показ в 3D. Їх приріст у порівнянні з минулим роком становив майже 300% - це 70 залів у 53 кінотеатрах за станом на вересень поточного року», - підкреслив він.

У той же час експерти скептично оцінили перспективи державних програм кінофікації невеликих населених пунктів. За словами Павла Покровського, такі ініціативи мали б сенс, якби Україна мала своє кіновиробництво і таким чином захищала б свій кінопродукт.

«Оскільки українського кіновиробництва, по суті, немає, то вкладати державні гроші, щоб нести в маси іноземний продукт, - значить порадувати в першу чергу прокатників», - пояснив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 29 Жовтня 2010 09:33
Варто було б зробити, як закордоном - вуличні кінотеатри. Ну, коли стоїть велика сцена і можна на авто приїхати чи так сісти на лавочці подивитися. Це попитом користується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus