USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці витрачають на лікування за кордоном 100 мільйонів доларів щороку

2 Травня 2009 10:00
За оцінками експертів, українці щороку витрачають на лікування за кордоном близько 100 мільйонів доларів. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва на зустрічі з представниками канадської будівельної компанії, – 28 квітня повідомляють «Волинські Новини».
За її словами, наприклад, у таких країнах, як Білорусь, Росія та Німеччина лікування українських громадян взагалі поставлене на потік. Лікуються українці і в інших країнах: США, Великій Британії, Швейцарії, – пише сайт ТСН.
Державних асигнувань на лікування українських громадян за кордоном недостатньо. За даними пані Бахтєєвої, наприклад, якщо для цих цілей 2008 року в Україні було виділено з державного бюджету 15 мільйонів гривень, то 2009 року практично вдвічі менше – 7 мільйонів 866 тисячі гривень.
Для лікування дітей таких грошей катастрофічно недостатньо. Оскільки, наприклад, вартість лікування дітей з лейкозами, яким необхідна трансплантація кісткового мозку від несімейного донора, може становити до 100 тисяч доларів, а дітей з такими потребами в Україні щороку приблизно 250.
На думку депутата, система охорони здоров’я України не може забезпечити громадянам необхідний рівень медичної допомоги та терміново потребує реформування. Народний депутат запросила канадських колег взяти участь в розробці законопроекту «Про фінансування охорони здоров’я та обов’язкове соціальне медичне страхування», у якому взяли за основу бюджетно-страхову модель, яку зараз використовують у багатьох країнах Європи.
Крім того, пані Бахтєєва запропонувала канадцям стати ініціаторами будівництва в Донецьку центру, в якому робитимуть операції «гамма-ножем». Цей апарат, призначений для лікування онкологічних хворих, для безкровних операцій з видалення пухлин головного мозку, є в усіх економічно розвинених країнах, і навіть у країнах СНД, за винятком України та Молдови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Травня 2009 01:54
Нарешті волинський сайт, приємно дивитися. Хоч на людей стали схожі. Раніше, тільки й робили те, що "співали" по замовленню ваших господарів - діаспорських фондів,спілок і т.п. А зараз, шановні "свідомі" та "титульні" закінчуються гроші вашої канадсько-амеріканської діаспори і наближається час розплати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus