USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українцям показують вдвічі менше фільмів, ніж росіянам

2 Червня 2009 16:23
В українських кінотеатрах показують вдвічі менше фільмів, ніж у російських. Причому картин вітчизняного виробництва в 2008 році було трохи більше 3%. Про це 2 червня повідомляють «Волинські Новини».
Найпопулярнішою українською стрічкою стала Любов у великому місті, – пише Корреспондент. Нагадаємо, у фільмі задіяні такі зірки українського шоу-бізнесу, як лідер 95-го кварталу Володимир Зеленський та екс-ВІА Гра Віра Брежнєва. Також серед лідерів прокату російські Тарас Бульба, Адмірал і Іронія долі -2. Цю статистику на другій міжнародній конференції Кінобізнес в Україні оприлюднила російська компанія. В Україні організації, яка б консолідувала всі дані про кіноринку, не існує.
Крім того, російські продюсери зізналися, що в умовах фінансової кризи вони змушені переходити на розкрутку комерційно виправданих стрічок, а це комедії і трилери.
Популяризувати класику їм допомагають нестандартні ходи. Наприклад, щоб заманити глядача на Гоголівського Тараса Бульбу, використовували соціальні інтернет-мережі, не гребували вірусними роликами та рекламою на пачках поп-корну.
Тим не менш, в Україні відвідуваність кінотеатрів в умовах кризи тільки зростає. За січень-травень 2009 року кінотеатри в Україні відвідали 6,276 мільйона глядачів, що на 32% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus