USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Укргідрометцентр назвав дату піку весняної повені

12 Березня 2010 18:36
 
Пік весняного паводку припаде на 25-30 квітня, повідомив на прес-конференції начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.
За його словами, перша хвиля весняної повені вже пройшла. Це стосується Західного Бугу (підйом – 1,5 м), верхів\'я Прип\'яті (0,5-1,8 м), Сіверського Дінця, приток Дністра, Волинської, Рівненської, Луганської, частково Дніпропетровської областей.
Він зазначив, що в Херсонській області підтоплення сільських будинків сталося через підйом ґрунтових вод, а не через  водопілля. На високогір\'ї Карпат ситуація стабільна. У Прикарпатті з\'явився сніг, але він не загрожує істотному підйому рівня води у місцевих річках.
«Що стосується таких річок, як Десна, Дніпро, Прип\'ять, то гідрометеорологічна ситуація в них практично не змінилася. Ті запаси, які були в лютому і на початку березня, є такими ж, що дозволяє зберегти попередні оцінки», – зазначив начальник Гідрометцентру.
Кульбіда також відзначив, що найбільш негативні наслідки від весняної повені будуть в масових затопленнях заплавних територій, ускладненні ситуації на територіях, пов\'язаних з Дніпром і Десною, – у Чернігівській, частково в Київській області. У Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях – у зв\'язку з підйомом рівня води в річках Південний Буг, Інгул та Інгулець, передає сайт Кореспондент.
Нагадаємо, раніше начальник управління Гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що після 25 березня очікується прихід тепла в Україну, однак стрімкого підвищення температури повітря не буде.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus