USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Укрзалізниця» презентувала «е-квиток»

16 Листопада 2010 08:33
"Укрзалізниця" офіційно презентувала електронний квиток. Такий вже діє з 20 жовтня у двох потягах за напрямком "Київ-Дніпропетровськ".

"У жовтні оформили 46 електронних квитків, з початку листопада - 20", - розповіла начальник управління Головного пасажирського управління Укрзалізниці Ніна Кострубіцька.

"Ці квитки будуть популярні, бо не треба стояти у черзі, клянчити у касира нижнє місце і обов'язково не біля туалету. Ви не залежите від людського фактору. Якщо такий квиток є, то ви обов'язково його оформите", - цитує Кострубіцьку ТСН.
Коштує електронний квиток на 25 гривень дорожче за звичайний. А повернути його складніше, оскільки спочатку його треба обміняти в касі на звичайний. Є обмеження і щодо оформлення. Наприклад, за годину до відправлення електронні квитки не доступні.
Працівник "Укрзалізниці" продемонстрував оформлення квитка через інтернет. На сайті "е-квиток" ввів номер картки, заповнив поля. Після цього з'являється віртуальний квиток зі штрих кодом внизу. Вся процедура до роздруківки квитка займає 15 хвилин.
Із цим квитком пасажир може йти до потягу. Там спеціальним пристроєм провідник сканує і перевіряє дані. Усе робиться миттєво. Пасажиру після прибуття віддають звичайний квиток, бо електронний ще не узаконили, як документ.
З нового року залізничники обіцяють впровадити такі квитки на всі напрямки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 16 Листопада 2010 09:20
Як у Верховній Раді. Якщо з першого разу не зрозумів, то є друге читання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus