USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В ОБСЄ «є питання» щодо свободи слова в Україні.

7 Лютого 2011 16:59
Міністр закордонних справ Литовської Республіки, чинний глава ОБСЄ Аудронюс Ажубаліс заявив, що ситуація з правами людини і свободою ЗМІ в Україні викликає певні питання.

Про це глава ОБСЄ сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, - пише Кореспондент.

«Ситуація з правами людини і ситуація в ЗМІ викликає певні питання. Ми сподіваємося, що ці питання будуть дуже серйозно і скрупульозно вивчені нашими колегами, і Україна як і раніше, залишиться лідером медіа-свободи в цьому регіоні і за демократичним перетворенням і створенням істинно громадянського суспільства ", - сказав він.

У свою чергу Грищенко зазначив, що Україна відкрита до діалогу з усіх питань порядку денного ОБСЄ, в тому числі і з питання демократичних свобод в Україні. Він зазначив, що в Україні всі телеканали мають можливість проводити вільну редакційну політику.

"Ситуація, коли в країні існує ряд програм, де в прямому ефірі ведеться дискусія з представниками опозиції, в тому числі і з найяскравішими з них, коли критичні висловлювання іноді виходять за рамки відповідності реальним фактам, але при цьому ведеться предметна дискусія і прислухаються до думки суспільства, - це свідчення того, що демократія і свобода преси в Україні жива", - сказав міністр закордонних справ України.

Раніше, 3 лютого президент Європарламенту Єжи Бузек висловив стурбованість у зв'язку з погіршенням стану свобод в Україні. "Україна була кращим студентом в аудиторії в регіоні два роки тому. Тепер це не так. Я стурбований погіршенням ситуації в сфері свободи слова і свободи ЗМІ", - сказав Бузек.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2011 02:45
І в мене є питання щодо свободи слова в Україні. Де слова? На даний час є лише свобода бруду! А хотілося щоб слова...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus