USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Росії бояться, що Україна готується до оборони Криму

12 Листопада 2008 19:34
У російських інформагентствах з’явилася інформація, що Україна збільшує угруповання морської піхоти і формує три частини ППО в Севастополі в зв'язку з останніми подіями на Кавказі. Про це 12 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує «Українська правда», таке повідомлення з посиланням на офіцера штабу українських ВМС розповсюдило російське інформагентство РІА «Новости».
«Угруповання морської піхоти буде збільшено на півтори тисячі осіб, а для дислокації трьох частин ПВО орієнтовно розглядаються бухта Очеретяна, селище Кача і Балаклава. Це дозволить контролювати весь повітряний простір до Сімферополя і відбити висадку морського десанту на узбережжя», - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, морська піхота і частини постійної готовності будуть «до 80% комплектуватися військовослужбовцями з західних областей України, як щирими патріотами».
Агенція також наводить слова представника прес-служби ВМС України про те, що задача по посиленню військового угруповання в Севастополі поставлена верховним головнокомандуючим.
«Ми не збираємося воювати з Російською Федерацією, але Південно осетинського сценарію в Криму Україна не потерпить, а Військово-морські сили виконають свої задачі, поставлені верховним головнокомандуючим. Сили і кошти для цього є», - сказав представник прес-служби ВМС України.
Це повідомлення розміщене на сайті агентства в списку популярних тем під заголовком «Україна готується до південноосетинського сценарію в Криму».
Водночас в прес-центрі командування ВМС України спростували повідомлення агентства.
«На даний час морська піхота не міняла місце дислокації, вона знаходиться там, де є. Вони працюють за планом і в тому складі, в якому знаходились до цього часу», - заявив представник прес-центру.
Також співрозмовник наголосив, що в прес-центрі не давали наведених агенцією коментарів. «Це домисел до тієї інформації, яку надав міністр оборони», - сказав представник прес-центру командування ВМС України.
Він також нагадав, що раніше міністр оборони Юрій Єхануров в інтерв’ю одному з видань зазначив, Україна має намір відновити в Криму низку військових частин, розформованих після розпаду Радянського Союзу.
«У час скорочення війська на півострові ліквідовували дуже важливі частини. Плануємо їх відновити», - сказав він в інтерв'ю журналу «Тиждень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Листопада 2008 20:24
BRED ,KYCHKA XYDOWEIX NEDOEDAUWIX BANDEROVCEV MOLOKOCOCOV,I EWE MORCKAYA PEXOTA(C GOR YKRAINU).IX V KRUMY EWE MECTNOE NACELENIE OTRAVIT ,DO TOGO KA DECANT KAKOY LIBO VUCADITCA.ZNAEM MU CEVREMENNUY YKRAINCKUY ARMIY,VIDELI.XVATIT VEWAT CHYW NA YWI GOCPODA NACIONALICTU,NY YJE I TAK VAM ...
Гість Показати IP 13 Листопада 2008 10:13
панове модератори, куди ж ви дивитесь, як такий шлак (комент Анонім 12 листопада, 20:24) можна пропускати???
Перехожий Показати IP 13 Листопада 2008 10:19
По перше, що за ідіотське формулювання «до 80% комплектуватися військовослужбовцями з західних областей України, як щирими патріотами», а населення центральної та східної України хто тоді? По друге дана стаття свідчить, що наші можновладці параноїки, котрі насаджують галицькі стереотипи та власні фобії всій Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus