USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні - епідемія дитячого аутизму

6 Листопада 2010 12:34
В Україні - епідемія дитячого аутизму. Щороку кількість таких хворих зростає на 20%.

Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст України з дитячої психіатрії Ігор Марцинковський, - пише Газета.ua.

Основна ознаку аутизму, неконтактність дитини, виявляється зазвичай рано. Вже на першому році життя. Таке захворювання має низку причин. Серед найімовірніших екологічний чинник. А це неякісна вода, генномодифіковані продукти, забруднене повітря.

Після вчасної діагностики та лікування діти з аутизмом можуть навчатися у звичайних школах, отримувати освіту тощо.

На жаль, кажуть фахівці, є сім'ї, які не звертаються до психіатрів. А це в свою чергу призводить до серйозних психічних розладів в дорослому віці. Як результат постійні перебування у спеціалізованих медзакладах. Після яких важко адаптуватися до життя.

Вирішення проблеми, кажуть фахівці — створення реабілітаційних структур.

Сьогодні, констатують фахівці, кожна четверта-п'ята дитина в Україні потерпає, як мінімум, від одного психічного розладу. Кожна п'ята має емоційні проблеми.

Аутизм — природжене психічне захворювання, що характеризується нездатністю хворого до взаємодії із зовнішнім світом. Хворий типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані "острівці знання" — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus