USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В Україні через економічну кризу мають впасти ціни... на наркотики

25 Березня 2009 18:03
Внаслідок економічної кризи міжнародні експерти констатують тенденцію падіння цін на наркотики у світі, в Європі та, зокрема, в Україні. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив експерт Європейської комісії Хенк Хасман сьогодні на зустрічі представників митних служб країн Чорноморського регіону, що проходить в Одесі, – 25 березня повідомляють «Волинські Новини».
Як пояснив експерт, сьогодні у світі спостерігається тенденція зниження вартості якісних наркотиків, зокрема, кокаїну. За словами пана Хасамана, це пояснюється, насамперед, впливом світової економічної кризи та зменшенням обсягів споживання кокаїну у США.
«А тому в Європі на сьогодні молоді пропонують наркотики за зниженими цінами», – зазначив експерт, додавши, що у країн Західної Європи сьогодні один грам коштує 15-25 євро. «Якщо ціна має тенденцію зниження у Західній Європі, то вона повинна впасти й в Україні», – зауважив експерт.
У свою чергу, аташе з питань тероризму та організованої злочинності делегації Єврокомісії в Україні та Білорусі Бернард Богенспергер зазначив, що на сучасному етапі такі латиноамериканські країни, як Парагвай, Колумбія і Еквадор збільшують обсяг виробництва і постачання на нелегальні світові ринки кокаїну.
Водночас, за словами експерта, в Афганістані є тенденція зменшення виробництва опіуму і на його основі героїну. «Але це не означатиме, що зменшуватимуться обсяги контрабанди наркотиків, Контрабандисти активно пристосовуються до умов світової економічної кризи, щоб активно пропонувати свій небезпечний товар», – підсумував пан Богенспергер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 25 Березня 2009 18:59
це перемога уряду...
Анонім Показати IP 26 Березня 2009 12:20
не стебайтесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus