USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

В Україні хочуть ввести страхування від лікарської помилки

15 Жовтня 2010 12:29
Держкомпідприємництва ініціює впровадження обов’язкового страхування відповідальності медпрацівників від лікарської помилки.
Передбачається, що вимога про обов’язкове страхування відповідальності лікарів стане обов’язковою умовою для отримання медиками дозвільних документів, пише «Вголос».
Умови такого страхування будуть передбачати відшкодування збитків, викликаних професійною діяльністю лікарів, зокрема помилками або необережністю співробітників медустанов.
«І пацієнт, і лікар повинні знати, що при виникненні нещасного випадку пацієнту, з одного боку, будуть відшкодовані збитки, з іншого – у лікаря не відберуть квартиру для того, щоб компенсувати завдані клієнтові шкоди», – заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.
Якщо ініціатива комітету буде схвалена, приватні клініки зобов’яжуть страхувати відповідальність вже з другої половини 2011 року, державні та комунальні медустанови – з 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віктор Показати IP 15 Жовтня 2010 12:49
якщо раніше хоч трішки боялися то тепер будуть більш халтурно відноситися до роботи бо "у випадку чого страховка заплатиться"
Антон Показати IP 15 Жовтня 2010 16:44
Страхові компанії розоряться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus