USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні можуть ввести нові паспорти – медичні

2 Лютого 2010 13:28
МОЗ України пропонує розробити державний клінічний протокол обстеження громадян, єдину програму інформаційної системи проведення диспансеризації населення.
Зокрема, протокол має визначати особливості проведення обстеження в залежності від статі, віку, місця проживання, наявних та минулих захворювань, способу життя, особливостей професійної діяльності та іншої інформації. Крім того, єдина програмна інформаційна система проведення диспансеризації буде включати в себе: індивідуальні картки стану здоров’я громадян та обліку диспансеризації – так звані «медичні паспорти» або «електронні медичні паспорти» та єдиний реєстр проходження диспансеризації громадянами.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України, у разі запровадження медичної реформи держава також візьме на себе зобов’язання по створенню порядку організації диспансеризації населення, ефективної системи динамічного спостереження за громадянами та прийняття нормативно-правових актів, що регламентують проведення профоглядів, затвердження необхідних державних програм.
Головною відповідальною особою в проведенні диспансеризації стане сімейний лікар. Саме він визначатиме для кожного із своїх пацієнтів індивідуальну програму проведення диспансеризації, базуючись на розробленому протоколі. За підсумками медогляду лікар зможе призначити основні лікувально-оздоровчі заходи.
Міністерством охорони здоров’я України розробляються критерії оцінки ефективності роботи сімейного лікаря у частині проведення диспансеризації, його відповідальності за моніторинг здійснення всіх намічених профілактичних заходів, а також система матеріального стимулювання сімейного лікаря, напряму пов’язана із профілактичною діяльністю.
Крім того, аби спонукати українців до здорового способу життя Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич пропонує кроки, які застосовуються в розвинених країнах: «Вважаю, що необхідно прийняти ряд законодавчих актів, які б з одного боку стимулювали громадян до проходження диспансеризації і дотримання здорового способу життя, а з іншого боку, – встановлювали більш жорсткі умови для громадян, які не турбуються про стан свого здоров’я».
Зокрема, за його словами, мається на увазі законодавчо обмежити можливості таких осіб у страхуванні, кредитуванні, прийомі на роботу, навчанні тощо.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВіталійН Показати IP 2 Лютого 2010 23:04
Де взяти медиків для проведення такої реформи? На власному досвіді переконався ,що зараз вся "мед. допомога"(безоплатна) зводиться до виписки рецептів на закупку маси дорогих препаратів у "потрібних" аптеках,або до інших "цивілізованих" методів витягування грошей з хворого.З таким людським фактором реформа у медицині "вилізе" тим же боком що і підвищення ДАІшних шрафів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus