USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні на грип та ГРЗ можуть захворіти близько 3,5 млн осіб

21 Жовтня 2010 08:31
Близько 3,5 млн українців можуть перехворіти на грип і гострі респіраторні захворювання при високому рівні захворюваності в цьому сезоні.

Про це заявила головний лікар центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров'я Любов Некрасова.

«Цього року, в цьому сезоні, якщо спостерігатиметься високий рівень захворювання, очікується, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, що в Україні можуть перехворіти 3,5 млн осіб», - зазначила Некрасова на прес-конференції в Києві, повідомляє Zaxid.net.
При цьому, лікар нагадала, що під час епідемії 2009 року в Україні перехворіло близько 7,5 млн осіб.
За її словами, в Україні спостерігається невелике збільшення звернень хворих на грип і ГРЗ, проте циркуляція штамів грипу «уповільнена».
«Ситуація з грипом і гострими респіраторними інфекціями типова для сезонного періоду», - сказала Некрасова, наголосивши: «Поки що загрозливих ситуацій, спалахів, не спостерігається в Україні».
У свою чергу, головний дитячий імунолог МОЗ Людмила Чернишова повідомила, що Hib-інфекція (гемофільна паличка B) є однією з причин складного перебігу пневмонії після грипу у дітей, а також причиною менінгітів. За її словами, вакцинація від Hib-інфекції щорічно рятує близько 100 дітей.
Як повідомила Некрасова, в шести регіонах України (Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Кіровоградській, Хмельницькій областях) та у місті Києві за вісім місяців 2010 року було зафіксовано близько 55 випадків захворювання дітей віком до п’яти років на менінгіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!!! Показати IP 23 Жовтня 2010 08:40
яцина підставив янко: у ківерцях - далеко до епідемії:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus