USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні поновиться видобуток золота

20 Травня 2009 17:08
Міністерство промислової політики активізувало роботу щодо розв’язання проблемних питань діяльності ТОВ «Закарпатполіметали» для відновлення розробки Мужієвського золотоносного родовища на Закарпатті. Про це 20 травня повідомляють «Волинські Новини».
Днями проблемні питання діяльності «Закарпатполіметали» обговорювалися на нараді в міністерстві за участі фахівців і представників Закарпатської облдержадміністрації, комітету кредиторів, ДАК «Українські поліметали».
За словами заступника міністра Сергія Грищенка, необхідно вжити всі заходи для відновлення функціонування підприємства, що дасть можливість погасити заборгованість по зарплаті.
Наразі серед кредиторів ТОВ «Закарпатполіметали» налічується 15 організацій. Представник найбільшої компанії-кредитора Сengart Financial INC звернув увагу учасників наради на необхідність комітету кредиторів мати достовірну інформацію щодо наявного майна товариства, а також щодо його охорони.
Крім того, учасники наради обговорили питання необхідності вирішення екологічних проблем, наслідків діяльності товариства і подальшого використання промислової продукції, яка в даний час знаходиться в сховищах.
Як розповів пан Грищенко, наразі рівень заборгованості ТОВ уточнюється.
Він нагадав, що Мужієвська копальня не працює вже приблизно 3 роки. З урахуванням того, що в ТОВ зміна інвесторів є складною, працювати потрібно з існуючими акціонерами, констатував заступник міністра.
Як інформує сайт ТСН, пан Грищенко також повідомив, що ЗАТ «Державна акціонерна компанія Українські поліметали» наразі існує, не дивлячись на прийняте приблизно рік тому рішення про ліквідацію компанії. «Причина продовження існування ДАК в тому, що в «Укрполіметалів» є долі в інших компаніях», – пояснив він.
Нагадаємо, Мужієвська копальня – перше в Україні золоторудне підприємство. З місцевої руди видобувають золото найвищої проби – 999,9. Його ще називають банківським, тому що в зливках воно потрапляє до фінансових установ, стабілізуючи фінансову систему України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Травня 2009 17:15
Стоило Балоге уйти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus