USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні скасували пільги при вступі у виші для медалістів

16 Липня 2009 10:57
Міністерство освіти і науки України відмінило пільги при вступі у вищі навчальні заклади для медалістів та випускників підготовчих відділень вузів. Про це 16 липня повідомляють «Волинські Новини».
Учора Міносвіти оголосило про скасування з нинішнього року пільг для абітурієнтів-медалістів, за винятком передбачених відповідними законами і постановами Уряду, – пише Корреспондент.
Відтепер правом на вступ у вузи поза конкурсом користуватимуться тільки особи, що підпадають під дію законів про статус ветеранів війни та підвищення престижності шахтарської праці; чорнобильці, діти-сироти, інваліди I та II груп у віці до 18 років, діти, чиї батьки загинули під час аварій на шахтах (при вступі на гірничі спеціальності).
Поза конкурсом також зараховуватимуться учасники міжнародних олімпіад, призери VI етапу всеукраїнських олімпіад та III етапу всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. А ось слухачі підготовчих відділень вузів та випускники, що закінчили школу із золотою медаллю.
Як повідомили в Міносвіти, медалістам буде віддаватися перевага лише в тому випадку, якщо вони наберуть однакову кількість балів з іншими випускниками або якщо медаліст проживає в гірській місцевості або є членом багатодітної сім’ї.
Головний спеціаліст департаменту вищої освіти Міносвіти Геннадій Колесник розповів, що переваги для медалістів і слухачів підготовчих відділень полягали в тому, що результати випускних іспитів зараховуються їм в якості результатів вступних іспитів у вуз.
«Із введенням зовнішнього незалежного оцінювання ці пільги відпали самі собою, оскільки вузи тепер не проводять вступних іспитів», – заявив пан  Колесник.
Нагадаємо, Міністерство освіти і науки відкрило телефонну лінію з питань вступної кампанії у вищі та професійно-технічні навчальні заклади в 2009 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 11:46
Браво! Всяким чорнобильцям - дорогу в життя, а справді розумним людям палки в колеса....
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 13:21
цілком згідний....треба було чорнобильцям все скасувати, а то такі бездарі з села проходять по мінімальним балам, що аж соромно стає за ВНЗ....
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 13:26
Інваліда лікуйте і оздоровлюйте, але давати такі пільги - це маразм.
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 13:36
Це дійсно дуже несправедливо. бо вчитися повинні розумні діти а не одні пільговики
Аlex Показати IP 16 Липня 2009 16:10
Аноніму 193.109.145.111 Для чого це кощунство...."Інваліда лікуйте і оздоровлюйте, але давати такі пільги - це маразм." Маразм - таке написати.
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 11:51
Кощунство - це приймати не розумних і талановитих дітей, а лише за те, що ти хворий. Чи просто купив довідку, не боячись гріха. Це не означає, що хворі не розумні чи не талановиті, але не треба ці пільги доводити до маразму.
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 11:57
И чего все так раскудахтались??? Или вы не знаете цену нынешним медалям? Вполне справедливое и разумное решение. Истинно умные дети и так поступят, а липовым "медалистам" дорога на рынок(вещевой или продуктовый).
Аlex Показати IP 17 Липня 2009 15:02
Аноніму 193.109.145.111 Частково я згідний. Дитина-інвалід, наприклад, в 10 класі пропустила півроку навчання, а в 11 класі була на 50% занять і закінчила школу без трійок. На ЗНО отримала бал 340, якого не достатньо щоб поступити на державне в загальному потоці. Шоб набрати цей бал скільки потрібно було прикласти зусиль цій дитині. А про медицину - я краще промовчу.
Анонім Показати IP 18 Липня 2009 00:32
Я считаю, что все льготы при поступлении в ВУЗы необходимо немедленно отменить. Принимать в ВУЗы необходимо по знаниям, тогда не будет липовых справок и слабых студентов. Если в школе человек учился на 4 бала по 12-тибальной системе, то как он сможет учиться в институте? Это же абсурд. Все должны иметь одинаковые условия при поступлении. А уж если власть так заботится об инвалидах, чернобыльцах, сиротах и т.д, то лучшая забота - это поднять размер стипендии таким студентам(на 20, 30, 40, 50%%, сиротам можно в 2 раза), если они все-таки поступили в ВУЗ. Вот это будет справедливо.
Анонім Показати IP 19 Липня 2009 16:31
медалі всі куплені,узагальніть хто отримує медалі і все стане зрозумілим.незалежне оцінювання слід ввести і для студентів, а якщо вони погано сдали тести, то таким викладачам не місце на посадах.а то викладачі нині посто проффессори, ледь чекають іспитів, бо за вступ уже грошей не візьмеш.за те знущаються із студентів, які пройшли за незалежним тестуванням і роблять з них драчків, показуючи не "дієздатність" цієї системи.пора все приводити до лдогічного кінцяґ. тоді новому тестуванню буде виправдання.
Школяр Показати IP 20 Липня 2009 16:23
Дуже правильне рішення! Слава патріоту-міністру ВАКАРЧУКУ!
Донни Показати IP 20 Липня 2009 16:32
Вот вам ШАНОВНИ и ещё один подсрачник нашим детям ботинком нашего ..ного правительства. Им конечно "больно" на это смотреть, когла их детки поступают в Гарворд и ему подстать. Ну что же подравняйтесь по уму!!!!
Народный дружинник Показати IP 20 Липня 2009 18:54
От это по-украински, родное, благоухает. Медали имеют липовые чтоб поступать, чтоб дальше докупить диплом, да до министра дорасти -- что с этим делать? Сажать за липовые медали, не так ли? Тю -- то не наши самобутьни методы. Ссориться с будущими министрами. Мы лучше всех поголовно медалистов льгот лишим -- на кой нам медалисты? Не то нынче время. Людей покалечили -- что делать? лечить, да? Извиняться всю жизнь, да? на курорты возить? Тю -- то ж нам не пристало, задом шевелить надо, грошенята од серця одрываты, яки на хатынку мриялося прыстосуваты. Извиняться -- то ваще, чтоб МЫ извинялись? Не наши методы. Мы их в вузы профнепригодно без тестов на голову преподавателям посадим, в частном транспорте накажем бесплатно возить, хай убытки с нельготников взыскивают. Ай яки мы гарни майданни избранники, заботой от нас так и прёт, подсобили инвалидам вниманием, медалистов с носом оставили, чтоб липовым неповадно было. Шана нам вична. А завзяття, праця щира ще свого покажуть.
Анонім Показати IP 22 Липня 2009 09:49
пільги для інвахідів?! хаха три рази! вчора чув, що до вузу не приймають хлопця, який набрав найвищі бали на тестуванні. причина - у нього епілепсія. дитина добре вчилась 11 років у школі, блискуче здала тести, запросто проходить на бюджет по балах, таки має пільги, але її не приймають, бо хтось там вирішив, що "він не зможе вчитись". ось вам інша сторона медалі.
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 08:28
pravelno za4em xorosho y4itsja v shkole glavnoe babki pri postyplenii v instityt prinesti
Больно видеть Показати IP 23 Липня 2009 15:45
Сначала Сталин выбивал генофонд народа(обыдлял),теперь эти обыдляют .Ни в одной стране мира не ведут отбор по признаку инвалидности,шахтеркости и др.глупости. Только за знания,знания и ум.Власть умышленно гробит страну ,понижая планку требований к интелекту.Вы что не собираетесь здесь жить? Или вам нужен тупой народ? А может и НЕ ВАМ!!
Анонім Показати IP 25 Липня 2009 02:53
Будемо відвертими, медалі вже давно перестали бути показником інтелекту в школі. Якщо років 20 назад в класі було 2-3 медаліста, то зараз їх в декілька раз більше, а реально в класі так і залишилося 2-3 які б могли поїхати, наприклад, на якусь олімпіаду з якоїсь дисціпліни. Всі решта медалі просто куплені. Чесно кажучи, не зрозуміло для чого їх купляти якщо ти на них реально не претендуєш. Також про які пільги ви говорите ? Їх ніколи і не було... аж раптом здавали ті ж екзамени на декілька днів раніше з гучною назвою СПІВБЕСІДА... а це ТІ Ж САМІ ЕКЗАМЕНИ за результат яких, неодин платив грошики. В результаті на державному вчилося багато медалістів, які тягнули ледве на трієчку, а на платному неодна дійсно обдарована людина. Звикли в нас все купляти: від медалей до вступу в інститут.
Анонім Показати IP 25 Липня 2009 23:27
Лбготы нужно отменять всем и все, кроме инвалидов с явными признаками. Все остальное покупается и продается: золотые медали (на 6о%) чернобыльцы (80%), инвалиды (75%) и так далее. Ну, если даже сироты липовые появляются - то о чем мы говорим? Мало того, что богатые люди своих тупых (зачастую) отпрысков отправляют в престижные ВУЗы - так они хоть платят за это и иногда большие бабки! А наша кумовско-взяточная страна плодит не квалифицированных специалистов с дипломами, магистерскими и кандилдатскими (иногда докторскими) атестатами косяками. А никто и ничего делать не умеет! В том числе и наша власть!Думайте люди!!!
Социальный педагог Показати IP 23 Вересня 2010 12:42
Кошмар, какие жестокие люди!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus