USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні закрили півтори сотні аптек

13 Вересня 2010 09:29
В Україні за півроку було анулювано 149 ліцензій аптек, оскільки рівень матеріально-технічного забезпечення цих установ не відповідав встановленим вимогам.
Про це розповіли на відкритій колегії Держлікінспекції МОЗ України, повідомляє «proUA».
Рішення про анулювання ліцензії аптек було прийняте за підсумками перевірок Держлікінспекції. Близько 20% нещодавно відкритих аптек анулювали свої ліцензії відразу після того, як були включені в план перевірок.
«Саме такі аптеки є потенційними і реальними джерелами поширення неякісних та фальсифікованих ліків серед споживачів», – відзначив голова Держлікінспекції Олексій Соловйов.
Неконтрольоване зростання кількості аптек у Держлікінспекції пояснюють спрощенням процедури ліцензування, введеної в лютому цього року постановою Кабміну.
У зв’язку з цим лише за останні вісім місяців кількість звернень про відкриття аптек збільшилася втричі. За два місяці першого півріччя на 5% збільшилася кількість оптових складів і на 3% – аптек.
«Ми не виступаємо проти необхідності спрощення процедур державного контролю у сфері господарської діяльності. Проте Держлікінспекція вважає, що надмірна лібералізація умов підприємницької діяльності у сфері поширення лікарських засобів не повинна створювати небезпеку для життя і здоров’я громадян України», – пояснив Соловйов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Відвідувач аптек Показати IP 13 Вересня 2010 10:50
А ще нерви псує зберігання медпрепаратів у звичайних, самих дешевих побутових холодильниках, заповнених до найменшої щілини. При такому зберіганні неможливо забезпечити потрібний тепловий режим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus