USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні завершується програма ЄК та ООН по боротьбі із наркотиками

1 Березня 2009 13:34
В Україні, Молдові та Білорусі завершується реалізація спільної програми Європейської комісії та Організації Об'єднаних Націй щодо запобігання зловживанням наркотиками та боротьби із незаконним обігом наркотиків (БУМАД). Про це було оголошено на підсумковій конференції БУМАД у Києві, – 1 березня повідомляють «Волинські Новини».
«Результати діяльності програми БУМАД зробили вагомий внесок у поліпшення національних заходів з проблем обігу наркотиків. Зокрема, у рамках програми створені моніторингові центри, які відіграють важливу роль у зборі даних про наркотики та формуванні політики, спрямованої на боротьбу із незаконним обігом та зловживаннями наркотиками» , – зазначив голова представництва ЄК в Україні Жозе Мануель Пінта Тейшера.
За інформацією Корреспонденту, у свою чергу координатор системи ООН в Україні Френсіс О'Доннелл підкреслив, що, незважаючи на деякі позитивні зміни, обсяг невирішеного залишається значним.
Крім того, О’Доннелл зазначив, що, за його оцінками, найближчим часом слід очікувати погіршення ситуації із незаконним обігом наркотиків та зловживаннями наркотичними речовинами.
Він це пояснив негативними наслідками економічної кризи, через яку багато людей будуть намагатися тікати від реальності, зловживаючи алкоголем та наркотиками, а міжнародна організована злочинність збільшить пропозиції наркотиків на нелегальному ринку.
У свою чергу перший заступник керівника Департаменту боротьби із незаконним обігом наркотиків МВС України Олег Шутяк заявив, що реалізація програми Єврокомісії та ООН зробила значний внесок у боротьбу із наркотиками в Україні.
Довідково:
Починаючи із 2003 року відповідно до домовленостей між урядами України, Білорусі та Молдови, а також угоди між ЄК та Програмою розвитку ООН, реалізується Програма запобігання зловживання наркотиками та боротьби із незаконним обігом наркотиків.
Бюджет наданої технічної допомоги склав близько 11 мільйонів доларів на території усіх трьох країн, зокрема, в Україні – приблизно 4 мільйонів доларів. Наразі момент програма завершується у зв’язку із припиненням виділення коштів Єврокомісією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus