USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В українському інтернеті з’явиться цензура?

5 Листопада 2010 16:00
Кабінет Міністрів України має наміри ввести ліцензування інтернет-видань країни.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила член фракції «БЮТ-Батьківщина» Ольга Боднар, - повідомляє офіційний сайт «Батьківщини».

«Це дуже вигідно Кабінету міністрів, тому що Інтернет має велику аудиторію і перспективи розвитку», - сказала народний депутат.

«Не викликає сумніву, що ця цензура буде політичною і матиме на меті перекрити будь-яку критику влади як з боку опозиції, так і вільного висловлювання оцінок дій влади самими користувачами Інтернету», - зазначила вона.

«Простіше кажучи, суспільство буде відрізане від можливості отримувати об’єктивну інформацію, спілкуватися між собою і об’єднуватись, чого власне найбільше боїться нинішня влада», - наголосила Боднар.

Народний депутат також зазначила, що введення ліцензування дозволить уряду стягувати додаткові кошти з власників сайтів, які, на її думку, «навряд чи будуть спрямовуватись на соціальні програми».

Водночас, лише вчора у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект №7327, яким передбачається заборона ліцензування та цензурування інформації в інтернеті, авторами якого стали депутати Ольга Боднар, Андрій Шевченко (фракція БЮТ) та Ярослав Сухий (фракція Партії регіонів).

Це вже не перша інформація про такі ініціативи уряду: в липні цього ж року було зареєстровано законопроект, яким передбачалося штрафувати нелегальні інтернет-видання за публікацію будь-якої інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Регионал Показати IP 5 Листопада 2010 17:02
Это практически невозможно сделать, ну разве что если перевести весь трафик через серверы СБУ.
ЛітРедактор Показати IP 5 Листопада 2010 19:16
Думаю, рано говорити про цензуру, поки на сайтах буде багато помилок,я кі не редагують або не добачають автори й редактори...
M Показати IP 6 Листопада 2010 18:33
Та тут не в помилках справа, ви ж самі бачите, що наш прем'єр ні читати, ні говорити по-українськи не вміє. Це все робиться для того, щоб взяти під контроль покищо безконтрольне владі джерело правдивої інформації. Так робили комуняки з совітами - перекривали і приховували правдиву інформацію і подавали людям тільки те, що вигідно владі. Зараз так роблять в Росії і Білорусі. Бо той, хто володіє інформацією - той володіє світом. Не дозволимо повернути Україну в радянські часи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus