USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україну заборонили ввозити секонд-хенд

7 Листопада 2008 16:37

Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови «Про заборону ввезення на митну територію України як давальницької сировини одягу та інших виробів, що використовувалися», – повідомляють 7 листопада «Волинські Новини».

Як інформує Урядовий портал, міністр економіки України Богдан Данилишин поінформував, що ввезення зазначеної давальницької сировини у 2008 році збільшилися майже в 10 разів порівняно з попереднім роком.
Вироби з текстильного матеріалу, що були у використанні, поставляються навалом або в тюках без сортування, що ускладнює контроль за подальшим використанням та може спричинити нелегальне ввезення таких виробів і негативний вплив на виробництво легкої промисловості в Україні, вважає керівник економічного відомства.
Пан Данилишин зауважив, що викликає занепокоєння і санітарний аспект проблеми, бо існуюча нормативна база не передбачає обов’язкової сертифікації вживаних товарів. Як наслідок, гарантій щодо безпечності таких товарів немає, чим порушується право громадян на захист їх здоров’я та придбання товарів належної якості.
Також занепокоєння з приводу негативного впливу на внутрішній ринок масового ввезення в Україну товарів легкої промисловості, що використовувалися, постійно висловлюється Радою національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України та Українською асоціацією підприємств легкої промисловості на адресу центральних органів виконавчої влади.
Так, у зверненнях зазначається, що у 2007 році у режимі імпорту загалом було завезено таких товарів у кількості 1,95 кілограма на одного жителя, а загальний обсяг імпорту перевищував виробництво у 4 рази.
Міністр переконаний, що прийняття постанови сприятиме посиленню контролю за здійсненням операцій з давальницькою сировиною, недопущенню погіршення санітарно-епідеміологічного стану в країні, створенню умов для гарантованої сплати податків до держбюджету, запобіганню негативного впливу на внутрішній ринок товарів легкої промисловості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лихий Показати IP 7 Листопада 2008 17:10
Ото то удар по бізнесу пастора Рудинця і його фірми-"церкви".
НЕБАЙДУЖА Показати IP 7 Листопада 2008 23:19
А от про екологію навіть і слова ніхто і не сказав про те що Европа про землю свою дбае анам що ХЕНД що хімічні відходи шкода
Конкретно Показати IP 8 Листопада 2008 15:33
Назвіть в якого виробника є усі некупленні сертифікати і товар якого буде доступний людям, які купують в секонд-хенді. Переконаний, Данилишин гарно заплатив БЮТу за цю постанову.
Анонім Показати IP 10 Листопада 2008 10:10
Це правильне рішення. Давно пора заборонити ввіз одягу "з чужого плеча".
Анонім Показати IP 10 Листопада 2008 14:14
Санітарний аспект... А скільки людей в Україні, які не спроможні купувати нові речі! Навіщо обділяти українців і в цьому плані?! Якісний секонд-хенд заборонили, а Китай будемо купляти!!!
Анонім Показати IP 10 Листопада 2008 16:06
Уде тошно чути про захист українського виробника. Це хто? Той що лупи із своїх три шкури.Від заборони на ввіз секонд-хенду постраждають найбільш вразливіші прошарки населення. Та міністру наплювати!
Голова Коломийського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю \"Крокус\" Показати IP 10 Листопада 2008 20:01
Я вважаю, шо постанова про заборону завезення до України секонд- хенду дуже слушна, але лише в питанні торгівлі ним. Треба, щоб задіяні до цієї справи організації безкоштовно роздавали цю гуманітарну допомогу тим хто справді цього потребує під строгим контролем.Бо на звернення з проханням допомогти малозабезпеченим власники таких торгових точок дають беззаперечну відмову, мов самі ледве виживають.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 13:31
в усьому світі, в усіх розвинених країнах існує практика торгівлі секонд хендом!!!!!!!!!! І ні при чому тут екологія, ні економіка. Просто комусь дуже вигідно запакувати українців в Китайську синтетику!!!!!!!
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 21:20
Козел той Данилишин! Він подумав про бідних людей яким не по кишені вдягатись в дорогих магазинах?
АнтиКИтаєць Показати IP 3 Грудня 2008 15:33
Щодо Китаю, немає жодних гарантій щодо якості та санітарної експертизи товару з Китаю, котрий переважно приходить до нас по "сірій" схемі. Окрім того не один депутат має золоту жилу завдяки Китайському імпорту. Як завжди із серії: депутат сказав "тепер ми будемо жити краще" на що народ "..ми за вас раді". Я вважаю, перед прийняттям такого рішення вартує запитати в тих хто купує вживане: "як ваше здоров"ячко? не свербить? зручно?"
bahar Показати IP 3 Грудня 2008 16:27
Данилишин завжди добре вдягнутий і явно не у вироби "вітчизняного виробника". Може скаже, на яку зарплату?... А секонд - найбезпечніший одяг у порівнянні з китайським.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus