USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вакцина проти грипу коштуватиме 100 гривень

25 Вересня 2010 08:51
В Україні закінчується реєстрація кількох нових вакцин проти грипу – в аптеках і медичних мережах вони повинні з'явитися за тиждень.
Про це заявив головний дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я Сергій Крамарєв, повідомляє gazeta.ua.
Він зазначив, що минулого року перед сезоном населення вакцинувалося неактивно. «Почали робити щеплення, коли грип вже грянув. Вакцин було дуже мало, навіть у приватних клініках, всім бажаючим не вистачило», – сказав лікар.
Також він повідомив, що в одній вакцині буде три антигени: два проти грипу А, тобто H1N1 Каліфорнія, і один антиген проти грипу В.
Крамарєв розповів, що групи ризику – люди з імунодефіцитом і хронічними захворюваннями. Їм потрібно імунізуватися кожен рік, тому що наслідки грипу для них можуть бути небезпечні. Всі інші можуть щеплюватися в міру бажання і необхідності.
Інфекціоніст нагадав, що минулого року вакцина коштувала 100 гривень і припустив, що така ж ціна може бути і в цьому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus