USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відомий костоправ Касьян помер сьогодні у своєму медцентрі

28 Жовтня 2009 14:14

Офіційну причину смерті народного лікаря поки що не називають. Про це 28 жовтня інформують «Волинські новини».
Народний лікар України, костоправ 72-річний Микола Касьян із райцентру Кобеляки на Полтавщині помер 28 жовтня близько сьомої ранку.
Офіційну причину смерті поки що не називають. Микола Андрійович останній рік хворів, майже перестав приймати пацієнтів у своєму Центрі мануальної терапії в Кобеляках. Виняток робив для дітей та новонароджених. Решту хворих приймав його всиновлений син Ян.
Останні дні Микола Касьян лікувався в своєму центрі. 28 жовтня близько 2-ї години йому стало зле. Біля ліжка була його дружина Андріана Миколаївна. О 3.00 приїхав син Ян. Почали надавати невідкладну медичну допомогу. Стало відомо, що ніби була якась кровотеча. Помер відомий костоправ близько 7 години ранку - пише ТСН.
Довідково:
Микола Касьян походив із династії костоправів. У нього три рідні доньки. Знання передав усиновленому синові Яну. Прадід Касьяна в царські часи працював при земській повітовій лікарні костоправом. Дід Андрій лікував до 90 років, а прожив до 105-ти.
Микола Касьян до будівництва центру мануальної терапії приймав у флігелі біля свого будинку. За день управляв кістки майже 800 хворим. Через слабке здоров\'я останнім часом приймав сидячи. Доки Ян Миколайович був у відпустці, хворих перенаправляли до учня Касьяна Олексія Чигрина, який теж проживає в Кобеляках.
Депутати Кобеляцької райради направили звернення до президента Віктора Ющенка з проханням присвоїти лікареві Миколі Касьяну звання Героя України. Проте за життя це звання він так і не отримав.
1993 року в Книзі рекордів Гіннеса зробили запис: \"Україна. Найбільше костоправних операцій провів народний лікар Микола Касьян. Протягом 1990 року він здійснив управлення дисків хребта 41251 хворому\".
Започаткована Касьяном методика лікування хребта визнана у світі. Мануальний терапевт лікував поперек космонавтці Валентині Терешковій, своєму кумові-співаку Йосипові Кобзону. Управив три шийні хребці покійній дружині Михайла Горбачова Раїсі.
Центр мануальної терапії в Кобеляках допоміг Касьяну збудувати тодішній голова адміністрації президента України Віктор Медведчук на прохання дружини-журналістки Оксани Марченко.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гуцул Показати IP 6 Листопада 2009 22:01
Земля пухом. Со всего Советского Союза ездили лечиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus