USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Влада хоче поставити хрест на українських артистах?

30 Квітня 2010 18:02
Скасування в телеефірі квоти на українську музику завдасть шкоди розвитку національного шоу-бізнесу.

Таку думку висловив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, член правління Української народної партії Віталій Шевченко, коментуючи зареєстрований у парламенті відповідний законопроект, ініційований депутатом від Партії регіонів Оленою Бондаренко, передає intv.ua.

"Регіони" готують справжній удар по музичній галузі України, адже зараз закон вимагає, щоб 50% телерадіоефіру заповнювались творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання. Партія регіонів, яка дбає про російський інтерес більше, ніж про український, вирішила знищити ще й український шоу-бізнес", - сказав Шевченко.

На його думку, така законодавча ініціатива є "черговим кроком культурного геноциду, який покликаний зробити українців "придатком" росіян".

Шевченко вважає, що таким чином Партія регіонів використовує класичний механізм асиміляції - утиски національної мови та культури. "Норма щодо обов`язкового надання 50% телерадіоефіру музичним творам національних виконавців запроваджена не тільки в Україні, а й в інших європейських державах, зокрема, у Франції та Польщі, де є одна державна мова, яка зазнає сильного тиску з боку мов інших держав або мов емігрантів", - пояснив член правління УНП.

На його думку, "планується ще одне зухвале порушення Конституції, яка надає державний статус української мови".

Як повідомлялося, у Верховній Раді 28 квітня зареєстровано законопроект, яким передбачається скасування обов`язкового надання 50% радіоефіру музиці українських авторів або виконавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus