USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ВО «Свобода» вимагає розпуску Верховної Ради України

4 Вересня 2008 12:15
У ВО «Свобода» вважають, що 2 вересня було нахабно знехтувано волевиявлення українців, які у 2007 році голосували за «коаліцію демократичних сил» НУНС і БЮТ, за обіцянки протистояти бандитам, сформувати владу і працювати на благо України. Тому політвиконком ВО «Свобода»вимагаємо негайного розпуску Верховної Ради України і оголошення позачергових виборів до українського парламенту, – інформують 4 вересня «Волинські Новини».
 
На електронну адресу «ВН» надійшла заява, текст якої ми подаємо повністю:
 
«Події 2 вересня 2008 року у Верховній Раді України продемонстрували, що так званої демократичної коаліції не існує і, насправді, ніколи не існувало, а Блок Юлії Тимошенко та група «Народна самооборона» знайшли спільну мову з відвертими антиукраїнськими силами – Партією регіонів і комуністами.
 
Нахабно знехтувано волевиявлення українців, які у 2007 році голосували за «коаліцію демократичних сил» НУНС і БЮТ, за обіцянки протистояти бандитам, сформувати владу і працювати на благо України.
 
Політичні сили, які під час російської агресії щодо Грузії або стали на бік Росії, як Партія регіонів та комуністи, або відмовчались, як Блок Юлії Тимошенко, сьогодні ухвалюють закони, якими роблять Україну безпомічною перед загрозою агресії Кремля.
 
Спільне голосування БЮТу, ПР та комуністів за спрощену процедуру імпічменту Президента, позбавлення Президента повноважень у сфері зовнішньої політики й оборони, підпорядкування СБУ Кабміну, перетворення посади Президента на суто номінальну є ударом по національній безпеці і обороні нашої держави. Ослаблення влади відбувається у той час, коли офіційний Кремль розпочав політику повторної окупації держав, які 17 років тому здобули незалежність від Москви.
 
ВО «Свобода» постійно наголошувала на доцільності запровадження в Україні президентської форми правління як адекватної історичним традиціям і викликам часу.
 
Водночас Президент України Віктор Ющенко своєю нерішучістю щодо проведення революційних змін, безглуздою кадровою політикою, залицяннями з олігархами-антиукраїнцями та кулуарними маневрами став каталізатором сьогоднішніх подій.
 
«Наша Україна» також виявилася нікчемною щодо виконання своїх обіцянок. Вони гарантували проукраїнську дієву коаліцію в парламенті, очищення списків від зрадників і створення єдиної партії з усіх учасників блоку. І знову обманули.
 
БЮТ і НУНС злочинно змарнували вибух національної енергії під час Помаранчевої революції. Вони використали її задля реалізації власних амбіцій, боротьби за владу і повноваження, не для відстоювання національних інтересів України і добробуту людей.
 
Нагадуємо, що ВО «Свобода» на минулій виборчій кампанії під час проведення масових Маршів захисту українців відрубувала триголовому чуду-юду голови, які символізували Партію регіонів, БЮТ, НУНС. А голови ростуть з одного – червоного з серпом і молотом – тулуба.
 
«Свобода» попереджала, що всі ці «мегаблоки» та «гігапартії» одним миром мазані, оскільки мають спільне походження: політичне (всі вони – вихідці з компартійно-комсомольської номенклатури, агентура КҐБ, кучмісти), національне (ключові гравці мають неукраїнське походження) та економічне (злочинно нажиті капітали). І ця спільність обумовила те, що сьогодні «кольорові» фантики склались не в помаранчево-біло-сердечкову, а в іншу –біло-синьо-червоно-сердечкову мозаїку – ідентичну кольорам російського триколора.
 
Всеукраїнське об\'єднання «Свобода» постійно наголошувало, що без проведення люстрації, без очищення влади від компартійно-комсомольської номенклатури, агентури КҐБ і кучмістів, Україна завжди буде балансувати на грані втрати державності.
 
Враховуючи спотворення волевиявлення українських виборців, вимагаємо негайного розпуску Верховного Ради України і оголошення позачергових виборів до українського парламенту.
 
Лже-еліта має бути усунута!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 4 Вересня 2008 14:05
Був би я на місці авторів заяви, мені б теж до парламенту хотілося. Проте я належу до електорату, а за "Свободу" ніколи не голосуватиму. "Титульна нація" та інші речі, які пропонує дана політсила - все це Німеччина в 1933-1945 роках проходила, і чим закінчилося, відомо.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2008 17:33
Свободі вибори дійсно потрібні аби підібрати електорат Нашої україни, який в ній остаточно розчарувався. Про фантомний Єдиний Центр я взагалі мовчу. Це віртуальна політсила, яка як прийшла так і про неї забудуть.
Андрій до Олександра Показати IP 4 Вересня 2008 22:33
Олександре, шановний! Німеччина зразка 1933-1945 років ще не закінчилась. По гітлерівських автобанах досі їздять мільйони машин, гітлерівський "жучок" і досі копіюють. Дай Боже, щоб Тягнибок зробив в Україні хороші дороги і класний вітчизняний автомобіль!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus