USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада скерує звернення до Верховної Ради щодо бюджету

25 Жовтня 2017 11:08
Луцька міська рада направить звернення до всіх депутатів Верховної Ради України, обраних від Волинської області, аби ті повпливали на прийняття змін до напрацьованого Кабінетом Міністрів проекту держбюджету на 2018 рік.

Про це йшлося під час засідання 32-ї сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

«Вказане звернення спрямовується до всіх депутатів, аби вони показали, як думають про людей. Також звернення спрямовуємо радам міст, які мають обласне значення, щоб ми рухалися разом і використовували це як тиск на Верховну Раду, аби децентралізація відповідала тим намірам, які закладено в її зміст», – сказав депутат Андрій Козюра.

Він наголосив, що в напрацьованому Кабінетом Міністрів проекті приховано кілька змін, які несуть загрозу для місцевих бюджетів. Це, наприклад, делегування державних повноважень із міст до сіл, що несе додаткове фінансове навантаження на міські бюджети.

Окрім того, при перевиконанні бюджету частину коштів місто має направити до держбюджету.

«Це призведе до зменшення місцевих бюджетів та вилучення коштів до державного бюджету», – акцентував Андрій Козюра.
Також, відповідно до проекту КМУ, передбачається передача пільг з оплати послуг ЖКГ, які покладені законами України на місцеві бюджети. Це призведе до розбалансування місцевих бюджетів. А гарантовані державою пільги щодо перевезення громадян залишаються без фінансування з держбюджету. Лише торік ЛМР перерахувала 28 мільйонів підприємству ЛПЕ, щоб забезпечити нормальне функціонування громадського транспорту в місті.

До того ж, близько на 10 % планується зменшити освітню субвенцію, попри те, що відбувається підняття зарплати освітянам.

Раніше виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголошував, що проект держбюджету, який готують на наступний рік – це «проект знищення місцевого самоврядування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus