USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Водій авто, в якому розбився Пелих, відсидить 9 років

4 Жовтня 2010 15:25
Олега Кирилова – водія авто, в якому розбився телеведучий і продюсер Ігор Пелих, суд позбавив волі на 9 років.
Шевченківський суд визнав Кирилова винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 286 і частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України. Про це 4 жовтня оголосила суддя Наталія Марчук, повідомляє «Телекритика».
Обвинувачення висувалось за ч. 1 ст. 135 ККУ про ненадання допомоги постраждалим та за ч. 3 ст. 286, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на термін від семи до 12-ти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років.
Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня 2009 року в аварії у Києві на проспекті Перемоги. Два пасажири автомобіля Honda, зокрема Пелих та київська студентка Олександра Грінченко, загинули на місці ДТП. Ще одна пасажирка Інна Ісікова залишилась жива, але отримала тяжкі травми.
На попередньому засіданні прокурор просив визнати підсудного винним і призначити покарання 10 років позбавлення волі. У свою чергу Олег Кирилов визнав за собою порушення ч. 3 ст. 286 ККУ і звернувся до суду з проханням надати йому мінімальний термін, щоб він мав змогу, вийшовши на волю, відшкодувати кошти потерпілим.
Однак суддя задовольнила у повному обсязі цивільні позови представників потерпілих. Зокрема, суд постановив Олегу Кирилову сплатити на користь Інни Ісікової матеріальне відшкодування у розмірі 94 тисячі 134 гривень та моральне відшкодування у розмірі 720 тисяч гривень, на користь матері Олександри Грінченко – 700 тисяч гривень, а на користь чоловіка загиблої П'єра Колі 900 тисяч гривень. Також підсудний має сплатити судові витрати та за проведені експертизи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Интелегент Показати IP 4 Жовтня 2010 15:38
в сумме это больше 300 000 USD. Цитирую: ...він мав змогу, вийшовши на волю, відшкодувати кошти потерпілим. А где он столько заработать сможет, да еще после 10 лет отсидки? Наверное, в депутаты пойдет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus