USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випускники шкіл скаржаться, що їх змушують здавати «зайві» тести

11 Грудня 2008 14:14
Майбутніх учасників ЗНО змушують здавати всі п’ять предметів або кваплять зареєструватися. Про це 11 грудня повідомляють «Волинські Новини».
З початку реєстрації регіональний Центр оцінювання якості освіти одержав десяток скарг від майбутніх учасників тестування міста й області на те, що їх нібито змушують здавати всі п’ять предметів або кваплять зареєструватися, –  розповів директор Центру Олександр Сидоренко.
Як інформує Молодіжний портал, торік учасник тестування міг обирати до трьох тестів з 11 предметів. Цього року – обрати можна вже п’ять. Одинадцятикласники ж скаржаться, що їх змушують здавати всі п’ять тестів, коли для вступу до ВНЗ може бути досить двох.
Олександр Сидоренко не назвав, учні яких шкіл зверталися до Центру, однак пообіцяв, що буде втручатися в такі ситуації.
«Ніхто не має права вказувати учасникові тестування на те, яку кількість тестів він повинен обрати. Він може обрати ту кількість, що йому потрібна, яка необхідна для вступу до ВНЗ. Будь-які підказки, будь-які поради, тим більше тиск, з боку кого б то не було, є незаконним, неправильним і взагалі неприпустимим», – підкреслює він.
За його словами, є випадки в школах, коли учнів кваплять зареєструватися. Але Олександр Сидоренко переконує: у бажаючих пройти тестування є час до 3 березня наступного року. Чому йде тиск на учнів, директор Центру точно не знає. Однак висуває свою версію –  у цьому можуть бути зацікавлені педагоги.
«Цього року в результати державної підсумкова атестація повинні бути зараховані результати тестування. На мій погляд, в окремих випадках окремі педагоги не хочуть собі зайвої мороки із проведенням атестації й розраховують на те, щоб перенести оцінки із ЗНО», – вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus