USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Янукович підтримав розгул браконьєрства?

21 Травня 2010 11:57
Президент Віктор Янукович не підтримав розроблений Київським еколого-культурним центром, Громадою рибалок України і прийнятий Верховною Радою закон № 3003 про посилення боротьби з браконьєрством.

Про це пише "Ловецтво в Україні".

Президент повернув закон до Верховної Ради з пропозицією вилучити із закону всі пункти про надання громадським інспекторам права складати протоколи за статтями адмінкодексу.

Крім того, Янукович запропонував узагалі анулювати інститут рибних і мисливських громадських інспекторів.

Керівники громадських екологічних організацій - розробники цього закону, піддали гострій критиці пропозиції Президента України «каструвати» закон. На їхню думку, дані пропозиції підготували просто неосвічені люди, які взагалі нічого не розуміють в оперативній роботі з боротьби із браконьєрством.

«Президент не повинен їм довіряти. Як взагалі можна було писати, що надання прав громадським інспекторам складати протоколи ніяк не підсилить боротьбу з браконьєрством? Адже до 2000 року, коли в Україні громадських інспекторів позбавили цих прав, вони складали до 30% всіх протоколів. Таке міг написати тільки некомпетентний чоловік», - кажуть автори закону.

Народні депутати, керівники Держкомрибгоспу та Мінприроди України підтримали виступи розробників закону, що громадським інспекторам необхідно повернути права складати протоколи на браконьєрів.

Представники Адміністрації Президента відмовчалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 21 Травня 2010 14:53
"Кроме того, Янукович запропонував узагалі анулювати інститут рибних і мисливських громадських інспекторів". 1. Слова "кроме" в українській мові не існує. Є слова "крім", "окрім". Розумію, що ВН скопіювало цю новину, та можна ж було її і перечитати. :-( Але дивує той факт, що сайт, на який йде посилання, судячи з контактних номерів телефонів його редакції є львівським. І це не оЧЕПятка, а банальна неграмотність. Ну да Бог з ним.... 2. Тепер по суті. Громадські організації, здебільшого, є незалежними від держави. Тому, мене навіть не дивує, що нинішня влада намагається усунути будь-який контроль з їхньої сторони. Адже з громадськими інспекторами домовитись важче, та й впливу зі сторони влади вони мало піддаються. А кому потрібен такий контроль, з яким "питання" вирішити не можна?
Повний ЄЦ Показати IP 21 Травня 2010 15:45
Половина мисливських угідь України вже в приватних руках можновладців! Оце їм потрібно , аби прийшов громадський інспектор і побачив весь "бєспрєдєл" , що вони там творять! Як, наприклад, в нашій області заст. голови облради тов. Загрева полює в БЕРЕЗНІ(!) на копитних і знищує самок в угіддях, які він нахапав на підставну фірмочку, а нахапав не мало - десятки тисяч га!
seal Показати IP 21 Травня 2010 15:52
До ВН. Як завжди, дякую за швидку реакцію і виправлену помилку! :-)
Man Показати IP 22 Травня 2010 12:19
"Таке міг написати тільки некомпетентний чоловік», - кажуть автори закону." А хто сказав що Яник в чомусь компетентний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus