USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

За кого вболіває Україна на ЧС-2010

22 Червня 2010 13:05
За розвитком подій на Чемпіонаті світу з футболу 2010 року в ПАР мають намір спостерігати близько 40% дорослого населення України у віці понад 18 років.

Результати дослідження футбольних симпатій українців оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

Так, 22% мають намір слідкувати за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів і до фіналу, 8% - за матчами плей-офф і фіналом, 9% - лише за фіналом.
Більше за інших спостерігати за Чемпіонатом мають намір на Заході, Півночі і в Центрі України. Трохи менше – на Сході, Півдні і Донбасі. Примітно, що число прихильників великого футболу практично однакове як в містах, так і в селах.
За віком – це молодь та люди середнього віку, переважно з високим рівнем освіти.
Спостерігатимуть за Чемпіонатом майже дві третини чоловіків і майже кожна п’ята жінка.
Відповідно до політичних симпатій, найбільше цікавляться Чемпіонатом прибічники О.Тягнибока, А.Гриценка, В.Литвина. Найменше – Ю.Тимошенко і В.Януковича.
Більшість опитаних вболіватимуть за збірні Бразилії (30%), Італії (24%), Німеччини (23%) та Англії (20%). Трохи менше - за збірні Іспанії (15%), Франції (15%) та Аргентини (14%).
Приємно констатувати, що своїх прибічників на Чемпіонаті знайшла практично кожна збірна. 7% вболіватимуть за Португалію, 4% - Нідерланди, по 3% - США та Грецію, по 2% - за Уругвай, Австралію та Парагвай. Найменше прихильників мають команди зі Сходу: Японія, Корея та КНДР.
Отже, Захід вболіватиме за Бразилію, Італію та Англію, Центр, Північ та Схід - за Бразилію, Італію та Німеччину, Південь – за Бразилію та Німеччину, Донбас – за Бразилію, Італію та Аргентину.
Фаворитом для молоді є Італія, більш старші вболіватимуть класично – Бразилія та Німеччина.
За збірні Італії та Англії вболіватимуть на рівних і жінки і чоловіки. А от за збірні Іспанії, Бразилії та Аргентини – вболіватимуть переважно чоловіки.
В селах вболіватимуть за Бразилію, Англію та Аргентину, в містах – за Іспанію та Італію.
Для прибічників А.Гриценка беззаперечним фаворитом є Іспанія, В.Литвина – Аргентина та Англія, О.Тягнибока – Бразилія та Аргентина, С.Тігіпка – Італія, Англія та Франція, П.Симоненка – Бразилія, А.Яценюка – Німеччина та Іспанія, Ю.Тимошенко – Англія та Італія, В.Януковича – Бразилія та Німеччина.

Більшість опитаних вболівальників ставить на перемогу збірної Бразилії (20%). Майже вдвічі менше на збірні Італії (12%), Німеччини (11%), Англії (10%). Далі йдуть збірні Іспанії (8%) та Аргентини (7%).
Франція розчарувала 5% опитаних, які ставили на неї. 3% ставлять на перемогу Португалії і 1% - Нідерландів.
Слід відзначити, що серед вболівальників збірної Бразилії найбільше тих, які впевнені саме в її перемозі на Мундіалі (51%). Далі за впевненістю у перемозі улюбленої команди йдуть прихильники збірних Англії (47%), Італії (45%), Іспанії (45%), Аргентини (42%), Португалії (41%) та Німеччини (40%).
Ще один цікавий факт: на перемогу таких збірних як Іспанія, Аргентина та Німеччина більше ставлять знавці футболу – респонденти, які мають намір слідкувати за перебігом усього Чемпіонату, разом з тим, на перемогу Бразилії – ставлять усі.
Окрім того, цілком можливо, що під кінець Чемпіонату, коли коло фаворитів звузиться, симпатії вболівальників зміняться. І якщо до фіналу потрапить, наприклад, збірна Бразилії, не факт, що за неї вболіватиме більшість громадян, оскільки європейські команди в цілому мають більше прихильників в Україні.

Довідково:

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші
Вибіркова сукупність: 2000 респондентів
Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)
Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%
Терміни проведення дослідження: 11 – 17 червня 2010 р.
Розподіл областей:
Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька
Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська
Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська
Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь
Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська
Донбас: Донецька, Луганська


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus