USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збірна України безславно поступилася Ісландії у відборі на ЧС-2018. Огляд матчу

5 Вересня 2017 23:42
Пропустивши два м'ячі від Гілфі Сігурдссона, збірна України програла збірній Ісландії з рахунком 2:0, чим значно погіршила свої шанси на прямий вихід на ЧС-2018.

Матч відбувся в столиці Ісландії Рейк’явіку 5 вересня.

Минулий матч проти ісландців у Києві наша команда зіграла в нічию. Для Андрія Шевченка це був перший матч в якості головного тренера збірної України і багато вболівальників визнало, що це непоганий результат, дивлячись на виступ збірної Ісландії на Євро-2016 на полях Франції, де наша збірна зіграла відверто невдало, зайнявши в групі останнє місце. Той матч ми грали без глядачів через дискваліфікацію. Окрім того, наша збірна пропустила ранній гол через помилку центрального захисника Олександра Кучера, зумівши лише один раз забити у відповідь, при цьому, не забивши пенальті та не реалізувавши велику кількість моментів.

Розклад перед грою

Українцям конче необхідно було перемагати, аби закріпити успіх минулої гри проти Туреччини, яку, до слова, багато експертів назвало найкращим матчем за весь період тренерства Шевченка. Ісландцям також була необхідна лише перемога, не лише, аби реабілітуватися перед своїми вболівальниками за поразку у минулому турі проти відвертого аутсайдера групи фінів, а й для того, щоб зберегти шанси на вихід на ЧС-2018.

Варто зауважити, що що Рейк’явіку прибуло близько 1000 вболівальників, які вперше в історії добиралися на матч разом з командою, тому наших хлопців чекала просто неймовірна підтримка.

У цьому матчі Шевченко міг розраховувати на всіх своїх футболістів. Відбув дискваліфікацію центральний захисник Ярослав Ракицький, також після ангіни одужав хавбек «Динамо» Денис Гармаш. Окрім того, була інформація, що невелике ушкодження отримав правий захисник Богдан Бутко і його місце у старті мав зайняти Микола Морозюк, але перед самим матчем стало відомо, що Бутко все-таки відновився, тож рішення, хто зіграє, тренерський штаб мав прийняти перед самим матчем.

Ісландці, як завжди, мали б сподіватися на свої сильні сторони – аути, кутові та штрафні удари біля чужих воріт. Ісландська збірна має достатню кількість високорослих гравців, які чудово грають при стандартах біля воріт суперників. Але особливої небезпеки нашій команді варто було б очікувати від атакувального півзахисника Гілфі Сігурдссона, якого влітку англійський «Евертон» придбав за 45 мільйонів фунтів у «Свонсі». Перед матчем головний тренер ісландської збірної Хеймір Халльгрімссон зауважив, що в його команді немає травмованих, тож зіграти можуть всі.

Стартовий свисток - футбольна битва розпочалась!

В стартову десятихвилинку українці одразу ж взяли м'яч під контроль і намагалися комбінувати на чужій половині поля. На 5 хвилині після відскоку від удару Ракицького пробивав Коноплянка, але удар прийшовся прямо в голкіпера. До слова, вже на початку матчу ісландський гравець був змушений фолити у центрі поля, аби не дозволити нашим хлопцям розвинути контратаку - жовта.

На 9-й хвилині ісландці теж "показали зуби": Б'ярнарссон пробивав після прострілу, але невдало поцілив по м'ячу.

Далі гра дещо заспокоїлася: ісландці, не маючи технічних гравців, намагалися пресингувати та виходити в швидкі контратаки, проте наші гравці одразу ж їх зупиняли.

На 19 хвилині Коноплянка пробивав своїм фірмовим обвідним ударом, але не зумів поцілити в ворота. Ісландці потрохи намацували свою гру: Сігурдссон практично розстрілював наші ворота і лише Тарас Степаненко не дозволив м'ячу залетіти ворота, заблокувавши удар. На 33-й хвилині збірна Ісландії подала стандарт, але суддя просвистів офсайд. Вже в наступній атаці після удару Коваленка м'яч вийшов на кутовий, після якого ісландці ледь не зрізали "кулястого" у власні ворота.

Після 35 хвилини жовто-блакитні намагалися більше атакувати, аби піти на перерву з перевагою. Особлива небезпека для ісландців надходила з нашого лівого флангу, де чудово взаємодіяли Коноплянка та Матвієнко. На 44 хвилині наші футболісти намагалися провести награну комбінацію, але Ярмоленко не зумів вдало обробити м'яч у штрафній суперника.



Суддя не додав жодної хвилини до основного часу першого тайму і команди пішли на перерву з нулями на табло, не створивши велику кількість моментів у першій половині зустрічі.

Другий тайм

Після перерви команди вийшли в тих же складах. Ісландці одразу ж забили: Сігурдссон добив м'яч в пусті ворота. На повторі чітко видно, що перед взяттям воріт, гравець ісландців порушував правила, врізавшись у нашого голкіпера, але суддя невблаганний - 1:0. Тепер жовто-сині змушені були включати швидкості і діяти більш агресивно, аби досягти позитивного результату у цьому матчі.

На 54 хвилині небезпечно зі штрафного пробивав Руслан Малиновський - голкіпер ісландців на місці. Ісландська збірна закрилася на своїй половині поля і не дозволяла нічого зробити нашим хлопцям, діючи на контратаках. У нас небезпечно пробивав Ярмоленко, проте ісландський голкіпер впорався з цим ударом, перевівши м'яч на кутовий.



Коучу нашої національної збірної Андрію Шевченку конче необхідно було щось придумувати, оскільки гра в наших хлопців відверто не йшла. На 63 хвилині ісландці провели небезпечну контратаку, яка, на щастя, завершилася для них нічим - Ґудмундссон невдало пробив з-за меж штрафної.

На 66 хвилині після чергової контратаки Гілфі Сігурдссон оформив дубль. Через кілька хвилин ісландці могли "хоронити" нашу збірну, але після подачі Сігурдссона ісландський нападник не зумів поцілити в ворота з кількох метрів.

За 20 хвилин до кінця основного часу наш тренерський штаб провів подвійну заміну: замість Артема Бєсєдіна вийшов Артем Кравець, а Олександр Зінченко поміняв Руслана Малиновського. Окрім того, Шевченко вирішив додати креативу у центрі поля, замінивши Тараса Степаненка на більш спрямованого на атаку Руслана Ротаня.

Проведені заміни не принесли особливих девідендів нашій збірній. Ісландці не дозволяли нічого зробити нашим футболістам. Наша збірна намагалася забити хоча б гол престижу. На 85 хвилині Ракицький пробивав метрів з 30, але це був удар відчаю. Через кілька хвилин небезпечно прострілював Бутко, проте ніхто не зумів замкнути цю передачу.

Наприкінці матчу тренерський штаб ісландців почав збивати темп гри замінами. Обидві збірні відверто догравали матч, тож, в підсумку, ісландці довели матч до логічного завершення.

Відтак, збірна України поступилася ісландцям і опустилася на 4-тє місце у відбірковій групі, що значно зменшує наші шанси на прямий вихід на ЧС-2018. Можна говорити про суддівські рішення не на нашу користь, але варто згадати минулий матч з Туреччиною, в якому голи були забиті з відвертими порушеннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 6 Вересня 2017 08:43
Ватники від рижого не мають право виступати за збірну
Фома Показати IP 6 Вересня 2017 08:58
Бездарна гра бездарного тренера.
777 Показати IP 6 Вересня 2017 12:01
Позор для Шеви, ще в першому таймі було видно, що повністю вилітає з гри Бессонов, Малиновський, Степаненко та Коваленко, заміни потрібно було робити ще в перерві між таймами. А так, зараз почнуться відговорки, переліт, тяжка гра з турками, ішов дощ, суддя шотландець і так далі. Тренера гнати в шию, разом із його іспанською командою...
777 Показати IP 6 Вересня 2017 12:02
Беседін, а не Біссонов :):):)
777 Показати IP 6 Вересня 2017 12:03
Вибачаюсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus