USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За кусючих собак відповідатимуть господарі – у в’язниці

4 Березня 2010 16:48
За статистикою Міністерства охорони здоров\'я, протягом 2008 року було зареєстровано 84057 звернень громадян до лікарень зі скаргами на укуси собак, причому лише чверть цих собак були безпритульними.
У Верховній раді зареєстровано проект закону про посилення відповідальності власників собак та інших домашніх тварин за порушення правил їх утримання. Відповідний документ передбачає кримінальну відповідальність до 12 років в’язниці, для власників собак, які допускають, що їхні домашні тварини нападають на людей, передає ТСН.
Автор законопроекту народний депутат від БЮТ Володимир Левцун пропонує доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею, яка передбачатиме кримінальну відповідальність за порушення правил утримання тварин, якщо це привело до загибелі або травмування людей. Депутат наголошує, що наразі власники тварин, зокрема собак, за подібні інциденти жодної кримінальної відповідальності не несуть.
Законопроект пропонує внести до Кримінального кодексу зміни, згідно з якими порушення власником собаки або іншої домашньої тварини правил утримання домашніх тварин, унаслідок чого відбулася загибель людини, карається позбавленням волі на термін від восьми до десяти років. Ті самі дії, внаслідок яких сталася загибель двох і більше осіб або загибель неповнолітньої дитини, - караються позбавленням волі на термін від десяти до дванадцяти років.
Крім того, згідно з запропонованими змінами, за порушення умов утримання тварини, внаслідок чого відбулося спричинення шкоди здоров\'ю людини у вигляді тяжких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень, господареві загрожуватиме позбавлення волі на термін від трьох до п\'яти років.
Крім того, депутат пропонує заборонити супровід потенційно небезпечних собак, визнаних небезпечними, особами, яким не виповнилося 16 років, психічно хворим людям або особам, фізично нездатним управляти тваринами. Вигул собак за межами квартири, території двору, організації, підприємства тощо, дозволяється тільки на повідку з прикріпленим до ошийника особистим номерним знаком, а собак бійцівських і службових порід обов\'язково на короткому повідку (не більше 0,7 м) і в наморднику.
Також пропонується заборонити приводити тварин (окрім собак-поводирів) в приміщення магазинів і кафе (окрім спеціалізованих установ для тварин), об\'єктів громадського харчування, установ охорони здоров\'я, освіти і культури, на територію дитячих і спортивних майданчиків, а також перевозити тварин у ліфтах без згоди інших пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ja Показати IP 4 Березня 2010 16:55
хай сам гуляє на повідку 0,7 м!!
Snap_x Показати IP 4 Березня 2010 17:04
«Мы в ответе за тех, кого приручили» (с)Антуан де Сент-Экзюпери. Добре було б якби прийняли, а то не раз спостерігав ситуацію, коли собаки вигулюють дітей.
Evil Показати IP 4 Березня 2010 21:52
Боже, з кожною новиною мені все приємніше і приємніше :)
Перехожий Показати IP 4 Березня 2010 22:19
«Мы в ответе за тех, кого приручили» --- «Мы НАВСЕГДА в ответе за тех, кого приручили», взагалі-то
seal Показати IP 4 Березня 2010 22:20
До Evil. Це Ви про собачок, їхніх господарів, чи на лічильник подивились? :-)
Evil Показати IP 5 Березня 2010 13:43
До seal. Невже Ви думаєте, що я така голота, наче мене потішить приз, заради якого я буду тут впадати в маразм і піднімати статистику, як колись підіймали цілину? :) Ні, аж ніяк, інету маю багато безлімітного: і на роботі, і дома, і на дачі, треба ж десь свою енергію виливати. А тепер по темі. Не люблю бродячих псів, і це слабо сказано. Я просто їх ненавиджу всіма фібрами своєї душі. І хай мені захиснички закинуть, що моє душа мерзенна. Пофіг. Душа любить Баха, Брамса, а бродячих собак ненавидить. Саме тому звістка, що будуть карати господарів за недбальство після звісток про отруєння та відстріл мене просто приємно тішить :) Є ще питання?
seal Показати IP 5 Березня 2010 14:14
До Evil. Та ні, просто було цікаво від чого Вам все приємніше і приємніше. :-) Тепер моя цікавість задоволена.:-) Поки що питань немає! :-) Будуть - напишу :-)
seal Показати IP 5 Березня 2010 14:20
До Evil 5 березня, 13:43. Перепрошую, але в попередньому коментарі забувся Вам подякувати за відповідь. Так, що виправляю свою помилку - ДЯКУЮ :-)
Evil Показати IP 5 Березня 2010 16:02
А тепер Вам, як представнику чоловічої статі можн апривітати мене і всіх решту жінок з святом, що невблаганно наближається :) І ну їх до біса, тих собак :)
seal Показати IP 5 Березня 2010 16:38
Привітати не питання! Тільки всьому свій час і не під цією статтею. А то якось заголовок не вписується у святові настрої. Наші прекрасні волинянки можуть не так зрозуміти. :-)
Evil Показати IP 5 Березня 2010 17:44
Тут згодна на всі сто відсотків :) Сподіваюся, що доблесні журналісти все таки наваяють статтю про жінок чи щось на кшталт цього, де не менш доблесні коментатори зможуть залишити свої вітальні коментарі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus