USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За працю на виборах безробітні отримають стаж і зарплату

13 Січня 2010 11:01
Згідно з урядовою постановою, ЦВК залучить безробітних українців до оплачуваних громадських робіт під час проведенням виборів Президента України.
 
Як повідомив заступник Міністра праці та соціальної політики України Віктор Іванкевич, для цього ухвалено спеціальну урядову постанову. Зокрема, за його словами, безробітних може залучати Центральна виборча комісія на підставі строкових трудових договорів до оплачуваних громадських робіт, пов’язаних з виборами.
 
Законність таких заробітків регулюються і вимогами Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт.
 
Отож, робота у виборчих комісіях додаватиметься у страховий стаж таких осіб. Крім того, безробітні матимуть можливість отримувати й допомогу із безробіття, і зарплатню як члени виборчої комісії. Втім, як розповіла завідувач юридичного відділу Волинського обласного центру зайнятості Оксана Герасимчук, наразі їй не відомо, чи введено це рішення уряду в дію.
 
 
«Ми керуємося тим, що коли людина стає членом комісії, її знімають з обліку – відповідно виплата допомоги припиняється, адже особа отримує винагороду за роботу на виборах, тобто отримує доходи», – зазначила Герасимчук в інтерв’ю СіД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus