USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За рік корупції в Україні побільшало

9 Грудня 2010 10:39
В Україні за останні 12 місяців хоча б раз хабар давали 34% мешканців.
Такі результати показало дослідження «Глобальний барометр корупції», підготовлене Центром антикорупційних досліджень та ініціатив Transparency International, пише Gazeta.ua[/url .
У середньому в країнах СНД – а дослідження охопило Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову, Росію і Україну – цього року хабарі давали 32% опитаних.
У Росії в цьому зізналися 26% громадян, у Вірменії – 22%, Білорусі – 27%, Молдові – 37%, Азербайджані – 47%.
При цьому найкращий результат продемонструвала Грузія, яка нещодавно залишила СНД. У цій країні в дачі хабара зізналися всього 3% громадян.
В Україні ж ситуація з корупцією виявилася гіршою, ніж у минулому році, коли в дачі хабара зізналися 21% громадян.
Загальний показник корупції по всіх країнах світу зріс за останній час: за даними дослідження, сьогодні одна людина з чотирьох не з чуток знає про те, що таке хабар. Тим не менше, дослідження зазначає і про деякі позитивні тенденції: так, наразі доповісти про факт корупції готові сім з десяти респондентів.
Як стало відомо з дослідження, частіше за інших з хабарами мають справу поліцейські. На переконання більшості респондентів, виключно корумпованими є політичні партії. Найбільш корумпованими інститутами в усьому світі були визнані адміністративні установи і парламент.
У ході дослідження, підготовленого Transparency International, було опитано понад 91 тисячу осіб у 86 країнах. Опитування проводилося з червня по вересень 2010 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш
Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus