USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

За рік Україна стала найбіднішою країною Європи

21 Грудня 2009 09:49
Рівень цін в Україні можна порівняти з рівнем цін в інших найбідніших країнах Європи, а за деякими категоріями (наприклад, щодо житла) навіть вище.
Україна встановила ще один сумний рекорд – за підсумками жовтня вона опустилася на останнє місце із зарплат в Європі в доларовому еквіваленті. При цьому рівень цін у країні можна порівняти з рівнем цін в інших найбідніших країнах Європи, а по деяких категоріях (наприклад, по житлу) навіть вище.
Правда, до кінця грудня Україна має всі шанси піднятися на передостаннє місце: молдавський лей за останні півтора місяця подешевшав на 20% до 12,3 лей за долар, а гривня, навпаки, зміцнилася з 8,15-8,20 до 8 грн./$. Виходить, що Новий рік ми маємо шанси зустріти з більш «високими» зарплатами в доларах – $ 246, у Молдові буде всього $230. На жаль, у гривневому еквіваленті наші доходи навряд чи серйозно зростуть. Та й Білорусь ми обженемо, схоже, ще не скоро, – повідомляє ТСН.
Причини провалу по доходах – у різкому падінні курсу гривні і в «заморожуванні» зарплат. Заморожені оклади бюджетників, не підвищує їх і приватний сектор. Офіційні заробітки, за даними Держкомстатистики, за рік майже не виросли – у жовтні 2008 року середня зарплата була 1917 гривень, а в жовтні 2009-го – 1950.
Звичайно, можна говорити, що реальні доходи українців більше, тому що статистика не враховує «тіньові» заробітки – так звані «зарплати в конвертах». Але останні під час кризи також впали – наприклад, у торгівлі аж на 40%, говорить аналітик МЦПД Олександр Жолудь. «Зараз ринок праці «усох» і оживе не раніше, ніж почнуть виходити з кризи основні галузі – металургія та машинобудування, це має статися в березні-квітні, – каже Жолудь. – У 2010 році номінальна зарплата буде рости разом з інфляцією (МЦПД прогнозує 11%), так що купівельна спроможність гривні залишиться незмінною. Але зростання зарплат, що покриває хоча б відсоток інфляції, почнеться з другого півріччя, а до літа підвищення чекати не варто».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Юка Показати IP 21 Грудня 2009 09:53
оце дожилися до ручки! :(
seal Показати IP 21 Грудня 2009 10:10
Ну дик всі ж чекають коли до влади прийде ХТОСЬ і наведе порядок. Одні дерунь глотку за ВОНА, інші - за ВІН, треті - за ВОНО. А в результаті страждають всі (окрім цих займенників - у них кризи немає). По моєму, політикам в пошуках свого електорату вже давно пора перестати ділити Україну на схід і захід (причому це стосується практично всіх), а почати між собою нарешті домовлятися і виводити країну з кризи. А то, ми з такими темпами не тільки дожилися до ручки, а скоро і ножки протягнем. Хто ж тоді Президента обиратиме? А?????
Орел Показати IP 21 Грудня 2009 10:39
ВОНА працює....
Vetal Показати IP 21 Грудня 2009 10:50
Та шо тут говорити ми як Молдавани, вже гірше нема куди.
Серж Показати IP 21 Грудня 2009 11:20
Дивно виходить. Ющенко й Стельмах попускають гривню, роблять з нею все що хочуть, заробляють величезні гроші на спекулятивних операціях, а винна ВОНА. Вали все на Юлю, бо ставши Президентом ВОНА дійсно наведе порядок.
Юка Показати IP 21 Грудня 2009 11:34
ми народ живучий, он стільки століть намагалися побороти, а дарма! ніжки не протягнемо, не дочекаються! прийде Вона до влади, тоді "запануєм і ми, браття, у своїй сторонці".
Данило Показати IP 21 Грудня 2009 11:55
до юка:Это нужно уметь заниматься таким словоблудием:"Дожились до ручки,но еще не протянули ножки...По статистике уже миллионов 6 давно протянули ножки-этого мало...А вона прийде-это же откуда вона прийде.А вона сейчас где и все они вместе взятые? Воны уже давно здесь.
Ангар Показати IP 21 Грудня 2009 12:27
до Серж і Юка: а ВОНА взагалі не несе ніякої відповідальності за те що діється в крїні? Голосуйте і далі за ВОНА і їй подібних, тоді встановим і світовий рекорд по рівню зрплати... Це ж яким треба бути нївним щоб сидіти у повній ж*пі і вірити, що як тільки прийде ВОНА то заживем як у бога за пазухой... По ЇЇ словам Україна лідер у Європі по виробництву, зростанню ВВП, зарплати, і цвіте і процвітає... Може колись дозрієте щоб мислити самостійно, а не вірити кожній брехливій обіцянці горе-полтітиків
seal Показати IP 21 Грудня 2009 15:40
to Vetal 21 грудня, 10:50/ Не ображайте молдаван. Вони теж люди і теж хочуть нормально жити. ):
ім'я Показати IP 21 Грудня 2009 17:28
Необхідні реформи законодавства, люстрація - очищення від совкових казнокрадів та хабарників. У вільних країнах де це зроблено панує лад і спокій
Таня Показати IP 22 Грудня 2009 10:49
"До кінця грудня має всі шанси піднятися..." і ви в це вірите?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus