USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За зарплату в конверті відповідатимуть працівники?

22 Жовтня 2010 12:29
Податківці пропонують ввести відповідальність для працівників, які отримують зарплату «в конвертах» і не інформують про це державні органи.
Таку заяву зробив 22 жовтня заступник голови ДПАУ Віктор Шейбут, пише «ЛІГАБізнесІнформ».
Він зазначив, що результативність роботи державних податкових органів була б значно вищою за умови вирішення деяких проблем, пов'язаних з оподаткуванням фізичних осіб. «По-перше, це введення адекватної солідарної адміністративної, фінансової та кримінальної відповідальності роботодавця за неоформлення співробітника, відповідно до норм чинного законодавства, і співробітника – за неінформування про це державних органів», – пояснив Шейбут.
За його словами, для співробітників потрібно запровадити адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, в той час як для роботодавця необхідно посилити кримінальну відповідальність за порушення трудового законодавства.
«Ми виходимо з того, що люди мають розуміти, що «чорна» зарплата їм невигідна, а на сьогоднішній день їм усі пояснюють одне: що зарплата в конвертах вигідніша, ніж офіційна ... Але це тільки наша пропозиція. Юридична сторона буде оброблятися в Мін'юсті, в Кабінеті Міністрів. Ми не говоримо, що це буде введено вже завтра», - сказав податківець.
Крім того, заступник глави ДПАУ виступив з ініціативою поступового переходу до виплати заробітної плати та інших доходів виключно у безготівковій формі з метою контролю за операціями суб'єктів підприємницької діяльності при проведенні розрахунків і запобігання тіньового обороту готівкових коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Марта Показати IP 22 Жовтня 2010 13:02
Я кзавше: за моє жито ще й мене побито. По-моєму, у всіх приватних структурах зарплату видають в конвертах. А якщо натякнеш про "білу" зп, то дістануть з сейфу заяву "прошу звільнити за власним бажанням" і помахають перед носом, щоб знав своє місце.
Оксе Показати IP 22 Жовтня 2010 13:24
Просто геніально !!!!! Заганяють народ в глухий кут. Ви думаєте, що простим смертним подобається працювати за зп в конверті ? Але ж треба якось жити,дітей кормити ...
ЖЖ Показати IP 22 Жовтня 2010 14:31
Податківці пропонують ввести відповідальність для працівників, які отримують зарплату «в конвертах» і не інформують про це державні органи.НАРОД пропонує податківцям не брати хабарів, а в противному разі доповідати народу скільки взяли у конвертах
МЖ Показати IP 22 Жовтня 2010 20:21
В САМУЮ ТОЧКУ, ЖЖ.
ольга Показати IP 22 Жовтня 2010 22:58
а може хай Віктор Шейбут поживе місяць на мінімальну зп 880 грн, чи ще краще на пів ставки, а про всі витрати які перевищують доходи доповідатиме...
Алекс Показати IP 25 Жовтня 2010 16:58
Інтересно дєвкі пляшут...А скажіть, будь-ласка, шановний пан Шейбут, а де людині можна офіційно влаштуватись на роботу і отримувати норм. зарплату?В нас є офіційні місця?Державних установ у нас вистачає? А мені їсти хочеться, за плечима вища освіта і куча всього, а роботи офіційної нема і зп у мене в конверті, як і у багатьох - БО МЕНІ ЖИТИ НА ШОСЬ ТРЕБА!А ви цим законопроектом чого добитись хочете? Ви ж не вкурсі, шо офіційно підприємці влаштовують та податки, котрі вони мають платити за працівника платить сам працівник і зарплата може бути за таких умов і 300 грн. на місяць - а ну йди-но проживи за них, спиногриз податковий (не забувай з кого кормишся!).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus