USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заарештували майно нігерійського «посла божого» Аделаджи

16 Червня 2010 10:28
Столичний проповідник Сандей Аделаджа з Нігерії є головним фігурантом у кримінальній справі фінансової піраміди «Кінгс Кепітал» - його багатомільйонне майно заарештували, а керівника «посольства божого» не випускають з України.

Про це інформує Gazeta.ua.

Громадянин Нігерії Сандей Аделаджа, який офіційно проживає в Україні й знайшов тут свою «паству», звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.

Усе майно головного фігуранта справи фінансової піраміди «Кінгс Кепітал», пастора «Посольства Божого» Сандея Аделаджі заарештовано. Про це розповів старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС України полковник Сергій Шуваєв.

Під арештом перебуває майно обвинувачених, а це і гроші в банках, і цінні папери, і будівлі, і земельні ділянки.

Окремі кримінальні справи за такими «пірамідами», як «Кінгз Кепітал» та ПП «Грант», нині об'єднані в одну, з огляду на те що в обох обвинуваченим (крім інших осіб) проходить старший пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа (ст. 190, ч. 4 - шахрайство в особливо великих розмірах).

При цьому збиток по «Кінгз Кепітал» - кілька мільйонів доларів, цифра зростає у міру надходження нових заяв від потерпілих.

У справі ПП «Грант» - збиток близько мільйона доларів, але вартість арештованого майна у 10 разів менше цієї цифри. Звичайно, потерпілі розраховують, що після суду над організаторами «пірамід» їм відшкодують втрати з майна винних. Однак це, якщо й буде, то явно не в повній мірі. Бо нинішні обвинувачені багато витрачали на себе, а частину коштів приховали.

На думку Сергія Шуваєва, розслідування просувається успішно. Він розраховує, що, приблизно до серпня з матеріалами почнуть знайомитися потерпілі, потім - обвинувачені та їхні адвокати. Час на це закон не регламентує. Після цього справа піде до суду.

Полковник міліції впевнений, що під суд піде і пастор Сандей Аделаджа, тому що іншого шляху для обвинуваченого немає.

Нині ж Аделаджа співпрацює зі слідством, інакше йому можуть змінити підписку про невиїзд на арешт за перешкоджання слідству. На запитання, що ж конкретно інкримінується пастору, слідчий відповів, що, мовляв, він був учасником шахрайських схем, у яких у нього була своя роль.

Сам Аделаджа гроші від інших обвинувачених не брав. Але, за деякими даними, міг їх отримувати через певну «скриньку», куди нібито опускали конверти з якимись сумами.

Крім того, нібито закликав прихожан закладати квартири в банках і вкладати гроші у фірми, які виявилися «пірамідами», в результаті чого багато втратили житла. Довести це на слідстві і потім у суді - справа правоохоронців, - пише «Сегодня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus