USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Закон про Голодомор змінять

15 Серпня 2010 11:55
До осені Партія регіонів має намір змінити закон про Голодомор, прибравши звідти згадку про геноцид українського народу.

Регіонали солідарні з позицією нового директора Інституту національної пам'яті, комуніста Валерія Солдатенка, який заявив, що «голод не був етноцидом українського народу. Ніхто, сидячи на троні, не приймав рішення про те, «як би мені заморити голодом українську націю».

«Філософія Солдатенка збігається з висновками, які зробила Рада Європи. Та ж позиція у президента і Партії регіонів. Упевнений: назріло питання про внесення змін до закону про Голодомор. Слово «геноцид» має зникнути, ми повинні говорити про Голодомор як трагедію українського народу, який пережив її разом з іншими народами. Відповідний законопроект уже внесений у парламент, і ми восени його приймемо. Упевнений: наше рішення схвально приймуть в Європі », - розповів газеті «Сегодня» перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, - пише «Фокус».

В опозиції сподіваються, що регіонали не наберуть 226 голосів у Раді. «Я знаю багатьох членів коаліції, які перейшли з БЮТ і НУНС, які переступили багато які моральні бар'єри. Але цей бар'єр вони переступити не зможуть. І сподіваюся, що не дадуть проголосувати їхніми картками», - говорить нардеп-нунсівець Андрій Парубій.

Опозиція, за його словами, «буде переконувати український народ, що нинішня влада - окупаційна, яка крок за кроком намагається задовольнити Кремль».

Довідково:

У 2006 році Верховна Рада прийняла закон, який визнає Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Члени фракції Партії регіонів і Комуністичної партії за закон не голосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Назар Показати IP 15 Серпня 2010 19:15
Це просто жахливо про що говорить, цей червоний директор. Щодо украінської дійсності, треба читати журнал ТИЖДЕНЬ (або сайт), та думати що робити і як жити далі. На жаль.
Бандерівець Показати IP 16 Серпня 2010 09:45
Ці генетично спотрворені регіонали несуть відверту небезпеку українцям, завтра вони проголосують, що України взагалі немає, а післязавтра, що українцям треба їхати геть з захопленої москвою рідної землі, бачу доведеться проводити мобілізацію до Повстанської Армії.
Настя Показати IP 18 Серпня 2010 08:55
Та це взагалі дурдом.Що хочуть,те й роблять. Та звідки ж вони знають, що тоді було????Винищили стільки людей, а вони кажуть, що геноциду не було.Та це просто соромно жити в країні з такою владою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus