USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Верховна Рада ухвалила закон про санкції

14 Серпня 2014 13:50
Верховна Рада ухвалила урядовий закон про санкції (№ 4453а) у зв'язку з агресією Росії. За це рішення проголосували 244 народних депутата із 290 зареєстрованих у сесійній залі, - повідомляє УНІАН.

Після голосування прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подякував депутатам від імені уряду і зазначив, що сьогодні парламент зробив два історичних кроки до енергетичної незалежності держави, а також показав, що «Україна вміє себе захищати».

Представляючи законопроект, Яценюк повідомив, що до другого читання було внесено низку правок.

«Це рамковий законопроект, який дає державі право захищати свої інтереси, - зазначив Яценюк. – Глава Української держави через Раду національної безпеки і оборони буде мати право запровадити ряд санкцій на кшталт тих, які вводяться нашими західними партнерами – країнами ЄС, США і «Великої сімки».

Зі слів Яценюка, уряд погодився вилучити з переліку санкцій обмеження та припинення надання послуг поштового зв’язку, заборону та обмеження теле- і радіотрансляції, обмеження або припинення діяльності ЗМІ та обмеження і припинення виробництва друкованих ЗМІ та іншої інформаційної продукції.

«Ми вважаємо, що такі рішення можуть прийматися виключно судами України відповідно до законів та Конституції. Також ми вважаємо слушним змінити редакцію другої статті щодо кола суб’єктів, щодо яких можуть бути введені санкції. Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, юридичних та фізичних осіб-нерезидентів, які знаходяться під контролем вказаних осіб», - сказав Яценюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ната Показати IP 14 Серпня 2014 14:06
НЕВЖЕ МИ БУДЕМО НАРЕШТІ НЕЗАЛЕЖНИМИ ВІД РАСЄЇ? Слава українському новому УРЯДУ!
тата до ната Показати IP 14 Серпня 2014 14:17
БУДЕМО НАРЕШТІ НЕЗАЛЕЖНИМИ! БУДЕМО ТЕПЕР ЖИТИ ЯК В РАЮ! УСЕ БУДЕ ДЕШЕВО! КОВБАСА БУДЕ БЕЗПЛАТНОЮ!
Анонім до тата Показати IP 14 Серпня 2014 14:42
Кому що. Кому істи, щоб жити, а кому ЖИТИ ЩОБ ІСТИ. А інші інтереси якісь є, крім ЇЖІ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus