USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заробітчани за рік переказують в Україну до 8 мільярдів доларів

17 Грудня 2010 15:54
В Україну щорічно надходить від 5 до 8 мільярдів доларів грошових переказів від мігрантів, які офіційно працюють за межами країни.
Про це повідомили голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі та національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця, пище «ТСН».
«У минулому році Україна отримала близько 5 мільярдів доларів, які надіслали заробітчани до своїх домівок», – сказав Профазі.
У свою чергу, Костриця додав, що у докризові роки сума коштів, які українські заробітчани переказували своїм родинам в Україні, становила близько 8 мільярдів доларів.
За словами Профазі, грошові перекази трудових мігрантів посідають у загальному фінансовому потоці друге місце.
«За оцінками, в 2009 році мігранти переказали до країн свого походження близько 414 мільярдів доларів, і ця сума за останні 10 років подвоїлася», – зазначив він.
Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні підкреслив, що міграція може бути дуже корисною як для країни, з якої походять мігранти, так і для країни, яка приймає їх для працевлаштування, але лише за умови ефективного управління міграційними процесами.
«Зростання грошових переказів і є одним із проявів цього позитивного зв'язку між міграцією і розвитком країни, оскільки, за оцінками Світового банку, зростання грошових переказів на 10% призводить до зниження на 3,5% кількості населення, що живе за межею бідності», – зазначив Профазі.
Костриця додав, що світова економічна криза призвела до зниження доходів мігрантів, а в результаті – і до зниження обсягу грошових переказів.
«І Світовий банк, і МВФ, і Міжнародна організація з міграції, і Міжнародна організація праці, і ОБСЄ розглядають ці надходження, насправді, як один із найважливіших джерел фінансування національних економік країн, з яких походять мігранти», – сказав національний координатор Міжнародної організації праці в Україні.
Генеральна Асамблея ООН за рекомендацію Економічної та Соціальної ради оголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта. У цей день в 1990 році було ухвалено Міжнародну конвенцію про захист прав усіх трудівників-мігрантів і членів їхніх сімей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хохма Показати IP 17 Грудня 2010 19:54
Ну нарешті, дочекався офіційної інформації, яка підтверджує мої припущення про план яника щодо трудової еміграції працездатного населення. Отримувати такі бабкі, які в кінцевому результатиі на відсотків 70 збагачують провладних олігархів.
naimuchka Показати IP 18 Грудня 2010 05:29
diakuemo nachii vladi jaka za ostanni 10 rokiv prumysula vuihatu za kordon i zalushutusia tam nelegalno tusiacham gromadian dopomagatu svoim simiam vuguvatu v Ukraini i vuplachuvatu komunalni borgu

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus