USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Журналіст має вміти сказати «ні», - Вахтанг Кіпіані

12 Серпня 2010 08:39
Український журналіст Вахтанг Кіпіані вважає, що однією з проблем української журналістики є бідність, а також «демпінг» з боку молодих, не надто вибагливих і не надто принципових журналістів.

Про це він розповів на відео-чаті «ВН» у неділю, 8 серпня.

Відповідаючи на питання «Чи може в Україні чесний журналіст, який не пише «заказух», нормально заробляти?», Кіпіані, зокрема, сказав: «Бути багатим і бути чесним? Тоді, напевно, ні. Але бути забезпеченим в межах нормальних потреб – так, звичайно.

«В кожному регіоні свої зарплати. Я знаю, що в регіонах низькі заробітки – в п’ять, сім, десять разів нижчі, ніж у Києві. Це проблема. Саме бідність і провокує оцю зрадливість, безпринципність», сказав Вахтанг Кіпіані.

Зараз готують журналістів у двадцять разів більше, аніж потрібно – вважає Кіпіані. «І ті, особливо молоді, люди, які приходять на журналістський ринок, постійно демпінгують, створюють можливість вигнати принципових, вже досвідчених, які «качають права», - додав він

«Я не хочу ображати, але вони поки що не наповнені якимось змістом, тому готові виконувати і виконують будь-які вказівки. Так не можна. Журналіст повинен вміти завжди сказати «ні», встати і піти. Журналіста спортивної редакції навряд чи будуть тероризувати, але якщо журналіст пише про політику, економіку, то ти постійно знаходишся на мінному полі чиїхось інтересів», - вважає журналіст.

Читати повний текст відео-чату .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus