USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зі шкільної програми викинули роман про Голодомор

1 Лютого 2011 11:41
У новому шкільному підручнику з української літератури для учнів 11-го класу роман Василя Барки «Жовтий князь», що розповідає про Голодомор в Україні, рекомендований лише для додаткового самостійного читання.
Натомість у підручнику з’явився розділ «Українська російськомовна поезія», в рамках якого школярі познайомляться із творчістю Миколи Ушакова, Бориса Чичибабіна, Леоніда Вишеславського і Леоніда Кисельова, інформує Дело.
Школярі й далі будуть вивчати творчість Івана Драча, Ліни Костенко, Дмитра Павличка, попри те, що ще у червні міністр освіти Дмитро Табачник заявляв про намір урізати курс української літератури.
Тоді чиновник повідомив, що у курсі української літератури будуть представлені більше письменники-класики, на яких базувалася висока духовна література XIX – початку XX століття.
Разом з тим, за деякою інформацією, окремі спеціалісти пропонували включити у шкільну програму твори, у яких головна дія розгорталась у минулому столітті в Україні. Зокрема, йшлося про роман Миколи Островського «Як гартувалася сталь» і роман «Біла гвардія» Михайла Булгакова. Однак ці ініціативи не знайшли підтримки.
Необхідність створення нового підручника продиктована переходом української середньої освіти з 12-річної на 11-річну систему.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Орест Показати IP 1 Лютого 2011 12:06
Хай той безбожник табачман викидає, що хоче. Читали , читаємо і будем читати. Бог йому суддя.
Ладомир до Орест Показати IP 1 Лютого 2011 14:31
Хто? Хто читає і хто буде читати? Чого розписуєшся за всіх ? Чи за кого ти говориш?
Ладомир Показати IP 1 Лютого 2011 13:32
трагедія :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus