USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Ковелі розпочав роботу центр для демобілізованих

10 Квітня 2015 17:16
У Ковелі створили Координаційний центр підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей. Відповідне розпорядження підписав перший заступник міського голови Анатолій Трофимук.

Згідно цього документу головою координаційного центру призначено заступника міського голови Ігоря Прокопіва. Сьогодні відбулось перше засідання, на якому узгодили низку організаційних питань, визначили відповідальних осіб, конкретні завдання та строки їх виконання, - повідомили у Ковельському міськвиконкомі.

До складу координаційного центру входять керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представники пенсійного фонду, центру зайнятості, військового комісаріату, МТМО, територіального центру соціального обслуговування, громадських організацій, волонтери.

Старший офіцер відділення обліку та бронювання Ковельського об’єднаного військового комісаріату Ігор Оксенчук повідомив, що на сьогодні зареєстровано 146 демобілізованих. З них лише 20 осіб мають посвідчення учасника бойових дій, яке дає їм право на пільги. На разі робота з підготовки відповідних документів триває.

Начальник відділу організації працевлаштування населення Ковельського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Максимук розповіла, що зараз на обліку перебуває 6 військових, які звернулись у пошуках роботи після повернення із зони АТО. Також наголосила, що у центрі зайнятості військових приймають позачергово, є вакансії робочих місць, вчасно надаються виплати по безробіттю.

Заступник міського голови Ігор Прокопів нагадав присутнім, що у Ковелі учасники АТО уже отримують низку пільг. Зокрема, за рахунок коштів Програми соціального захисту окремих категорій громадян Ковеля надано додаткові пільги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, членам сімей загиблих в АТО (їх звільнено від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій).

Діти учасників АТО забезпечені безкоштовним харчуванням у школах та дитячих садках. Багато сімей мобілізованих уже отримали матеріальну допомогу з міського бюджету за Програмою соціального захисту окремих категорій громадян Ковеля. Також підтримка учасникам АТО надається територіальним центром соціального обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus