USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

4 екіпажі громадського формування «БУГ» повернулися з зони АТО

12 Вересня 2015 08:00
Активісти Громадського формування з охорони громадського порядку «БУГ» повернулися із зони АТО, куди вчергове возили волонтерську допомогу українським бійцям. Про це розповів один із них, капелан Святослав Савич, Громадське. Волинь.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про виїзд волонтерів у зону АТО, та куди саме вони поїдуть. Святослав Савич розповів, що чотири групи волонтерів відвідали Луганську та Донецьку області, а саме місця дислокації волинських правоохоронців, що несуть службу у зоні бойових дій. Зокрема, вони відвезли допомогу бійцям спецпідрозділу «Сокіл», «Світязь», співробітникам УДАІ у Волинській області та зведеному загону із волинських міліціонерів.



Правоохоронці отримали адресні передачі від своїх родичів, їжу, білизну, інший одяг, свіжі ягоди. Зібрати допомогу БУГ-івцям допомогли підприємці з Луцька, церковні капелани. Також вони й зібрали кошти, адже на дорогу туди й назад для одного екіпажу витрачається кілька тисяч гривень.

Святослав Савич розповів, що окрім цього, бійцям дуже необхідна духовна допомога, яку він як капелан пробує надавати при будь-якій можливості, також роздає молитовники.

Ситуація, зі слів Савича, у зоні АТО відносно стабільна, щоправда, волонтерам доводилося їхати й невідомими дорогами, де вони не були впевнені, чи дійсно є стовідсоткова безпека для них.



Із заступником начальника УДАІ у Волинській області (справа) Олегом Данилюком



Волонтер БУГу із начальником Маневицького районного відділу УМВС України у Волинській області Ігорем Ісаковим.



Біля Авдіївки



Бійці спецпідрозділу «Сокіл» у зоні АТО з волонтерами



На блок-пості біля Маріуполя



Бійці 14-ї окремої механізованої бригади



Те ж
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus