USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Айдарівський «Алмаз» - гідний довіри лучан*

15 Жовтня 2014 18:00
Ігор Рицко – корінний лучанин, кадровий військовий і, волею долі, підприємець. Він на собі відчув як це – опинитися поза увагою держави, коли ти нікому не потрібен, Тоді, коли він став непотрібен своїй країні, він не здався, а продовжив боротьбу. А коли Батьківщині була потрібна його допомога – не чекав виклику, пішов в саме пекло війни. І нині він - начальник штабу, перший заступник командира батальйону «Айдар» під псевдо «Алмаз».

Сьогодні він намагається втілити в життя свою мрію - щось змінити в своїй країні, своєму місті, які так сильно любить. Саме тому балотується самовисуванцем до Верховної Ради від округу № 22 (Луцьк).

Чоловік – один з тих, про яких кажуть «нове обличчя»: не помічений в політиці і скандалах, корупційних схемах. Всього, виявилося, досягав сам. І тому, кажуть оточуючі, гідний довіри, бо завжди її виправдовував. Адже довіра на війні – головне.

До слова, Ігор Рицко – офіцер, майор Збройних Сил України. Вищу освіту здобув у Київськовому інституті Військово-повітряних сил і в Національній академії Оборони України за фахом офіцер оперативно-тактичного рівня. Служив у Луцькому льотному полку, після його розформування, до 2006 року - на базі збереження авіаційної техніки. Потому потрапив під скорочення і став державі непотрібним.
Фото з особистого архіву: Разом з побратимами-айдарівцями
Фото з особистого архіву: Разом з побратимами-айдарівцями
Коли звільнився, його зняли з черги на житло, позбавили усіх пільг. Тож, він на собі відчув усі принади відсутності захисту з боку держави, на що планує повпливати, ставши народним депутатом.

Вдалося заснувати власну справу, розпочинаючи «з нуля», без підтримки. Нині під його керівництвом – більше 200 працівників. Та коли країна потребувала його знань і вмінь - ані бізнес, ані родина не стали на заваді. Він відправився на війну.

«Ми з друзями пішли до військкомату ще до оголошення мобілізації. Та ми там виявилися непотрібні. Згодом, мене таки приписали до військової частини і сказали чекати «зоряного часу», але ніхто так і не подзвонив. Тому я пішов добровольцем до 24 батальйону територіальної оборони «Айдар», де вже служили мої знайомі. Мій позивний - «Алмаз», - каже він.
Фото з особистого архіву:  Разом з Олегом Михайловим
Фото з особистого архіву: Разом з Олегом Михайловим
Саме там зіткнулися з проблемами із забезпеченням, і зрозуміли вагу волонтерської роботи. Найбільше запам’ятався момент, коли представники Міноборони привезли бронежилети 5 класу, а ті виявилися лише 3-го. Тим, хто привіз цей «захист», айдарівець запропонував одягти і на собі випробувати його, зігравши, так би мовити, в «російську рулетку». Ті відмовилися.

Пізніше його поновили в званні капітана і довірили планування бойових операцій, оскільки «Алмаз» став начальником штабу-першим заступником командира батальйону «Айдар».
Фото з особистого архіву: Планування бойових дій
Фото з особистого архіву: Планування бойових дій
Одна з тих спецоперацій, яку він спланував – захоплення ТЕЦ міста Щастя.
Фото з особистого архіву: Разом з «Соколом»
Фото з особистого архіву: Разом з «Соколом»
Про підготовку знали всього четверо людей, командира серед них не було.

«Довіри до командира, на жаль, немає. Бо часто там, куди нас посилали з відома керівництва, уже чекали люди з георгіївськими стрічками», - каже боєць «Айдару».

Тоді він не побоявся піти без відома командира, взяв на себе всю відповідальність. В результаті - стратегічний об’єкт був під контролем українських військ і ніхто з бійців не постраждав. Проте нагороди отримали ті, хто не мав жодного стосунку до планування і здійснення цієї операції.

«Коли розпочалася виборча кампанія і я побачив, хто балотується, зрозумів, що можу скласти достойну конкуренцію. Вирішив балотуватися в своєму місті, глянувши, що є опоненти, які приїжджають з інших міст і балотуються від Луцька, бо думають, що немає конкурентів. Насправді є багато достойних лучан», - розповідає айдарівець.

Якщо ж виграє вибори, Ігор Рицко планує докласти всіх зусиль для покращення забезпечення ЗСУ, соцзахисту військових, соціально незахищених верств населення, пенсіонерів. Так, його батьки – звичайні пенсіонери, які, як і тисячі лучан, більшість своєї пенсії віддають за «комуналку».
Переконує, що незаангажований жодною з політичних партій і шукатиме однодумців у Верховній Раді, й долучатиметься до хороших законотворчих ініціатив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus